Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visit Covasna Maraton

Második alkalommal szervezik meg idén Háromszéken a Visit Covasna Maratont, melynek során a résztvevők a megye turisztikai célpontjait összekötő útvonalat teljesítik. A versenyre szeptemberben kerül sor, az előkészületek zajlanak, és még néhány napig várják a jelentkezőket.

Hirdetés
Hirdetés

Mintegy ötven önkéntes dolgozik azon, hogy a rendezvény sikeres legyen – mondta Birtalan Csanád főszervező, kiemelve, hogy a jelentkezők száma lassan eléri a 2019-es részvételi adatokat, amikor először szervezték meg a versenyt. Az idei versenyen változtattak a távokon, azaz megtartották a félmaraton (21 km) és maraton (42 km) távot, valamint a váltókat, de kiegészítették a Cross-távval, ami közel 10 kilométert jelent. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így a Chocopack gyerekverseny keretébe óvodások és kisiskolások mérhetik össze gyorsaságukat és teherbíró-képességüket 400, 800 és 1200 méteres távokon, korosztály függvényében. Erre vetélkedőre a nevezés ingyenes, és minden gyerek díjban részesül.

Birtalan Csanád arról is tájékoztatott, idén támogatott futamok lesznek, így a Fazakas Dental Crossra eddig mintegy 60-an, a BThe Hotel félmaratonra pedig 25-en jelentkeztek. A maraton lefutására eddig 10-en vállalkoztak, de mivel ez hosszabb felkészülést igényel, remélik, hogy a nevezési idő (szeptember 4.) végéig még többen jelentkeznek. A három évvel ezelőtti maratonon 250-en vettek részt, akiket 50 önkéntes segített. A felkészüléssel kapcsolatban a szervező hozzátette: különböző kategóriák vannak, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot, és váltóban is lehet szaladni, ami nem annyira megterhelő. A lényeg a jókedv, a közös mozgás és a szórakozás, éppen ezért baráti társaságokat is várnak a Visit Covasna Maratonra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük