Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világverő magyar kard

Világverő magyar kard Sport

A magyar vívósport olyan fegyvernemben és versenyszámban volt legeredményesebb a kairói világbajnokságon, amit a sportág rangelsőjeként emlegetnek, akárcsak a gyorsúszást az olimpiai medencékben. 

Hirdetés
Hirdetés

A férfi kard egyéni döntőjében Szilágyi Áron lett aranyérmes, mentális erejét mutatja, hogy 14-14-es állásról sikerült a győztes találat a francia Maxime Pianfetti ellen. Ezáltal Szilágyi Áron a három  olimpiai és egy Európa-bajnoki egyéni arany mellé az egyéni vb-aranyat is megszerezte. Elszólásai szerint még 2024-ben, Párizsban is felléphet az olimpiai pástra. A férfi kard csapatversenyben a magyarok a döntőig meneteltek, de ott veszítettek a csapatként erősebb, kiegyensúlyozottabb Dél-Koreával, a címvédővel, olimpiai bajnokkal szemben. A magyar csapat másik három tagja: Szatmári András, Décsi Tamás, Gémesi Csanád. Négyen együtt Európa-bajnokok júniusban. 

A magyar férfi kardcsapat győzelme nem lett volna akkora meglepetés, mint a magyar női kardcsapaté, amely így menetelt a dobogó legtetejéig: a 32 között 45-33 Üzbegisztánnal, a 16 között 45-41 Bulgáriával, a negyeddöntőben 45-43 Olaszországgal, az elődöntőben 45-31 Spanyolországgal, a döntőben 45-40 (olykor 10-15 pontos vezetések után) Franciaországgal. Az alacsony átlagéletkorú magyar négyes nagyon szép eredményt érhet el a párizsi olimpián, a vezére, Pusztai Liza például 21 éves. Az aranyérmes csapat többi tagja: Battai Sugár Katinka (19), Katona Renáta (27), Szűcs Luca (19).

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük