Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világszínvonalú a terep

Világszínvonalú a terep Sport

Hétvégén motorzúgástól volt hangos Kommandó, ahol a tavalyi sikeres első kiírása után a sepsiszentgyörgyi Auto Crono, illetve a franciaországi Paul Lacombe szervezésében megtartották a Romanian Historic Rally második kiadását, ahol a régi masinák képességeit tették próbára a Kommandó és Zabrató közötti szakaszon.
Simon Árpádtól, az Auto Crono elnökétől megtudtuk, a rendezvényre 47 autóval érkeztek érdeklődők. A versenyzők java Franciaországból jött, egyedül a sepsiszentgyörgyi Bedő Barna képviselte Romániát.
Simon szerint azért volt ilyen alacsony a helyi pilóták részvétele ezen a ralin, mert itt „történelmi” gépek szerepelnek, és nem sok helyi sofőr engedheti meg magának az ilyen valóságos kinccsel felérő, 30-40 éves, erős autókat.
A programban annyi változást kellett eszközölni, hogy hó hiányában nem versenyeztek a Kovászna–Kommandó, illetve a Kommandó–Papolc szakaszon, viszont a Kommandó és Zabrató közötti részen igazi ralis kihívások vártak a benevezőkre. A külföldi vendégek elégedettségüket fejezték ki a tereppel kapcsolatba, ami szerintünk világszínvonalú.
Érdeklődésünkig súlyos baleset nem történt, csak, mint Simon mondta, kisebb-nagyobb kellemetlenségek, amik a ralizás velejárói. <<
Az értékes gépek Kovásznáról indultak a magasan fekvő településre

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük