Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnokságon birkóznak

Világbajnokságon birkóznak Sport

Szeptember 10. és 18. között Belgrádban rendezik a felnőtt birkózó-világbajnokságot, amelyen a Sepsi–SIC két sportolója is részt vesz. A női verseny hétfőn kezdődött el a szerb fővárosban, ahol a 65 kilogrammos súlycsoportban Incze Kriszta, míg a 76 kilogrammosoknál Cătălina Axente képviseli majd a román színeket.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmet szerző Incze Kriszta és a hónap elején a második strandbirkózó-világbajnoki címét begyűjtő Cătălina Axente egyaránt ma lép szőnyegre. Előbbi a 65 kilogrammos súlycsoportban 13 ellenféllel, utóbbi a 76 kilogrammos súlycsoportban 24 vetélytárssal harcol az érmekért. A tavalyi vébéhez képest egyébként több nevező van, sűrű a mezőny.

A selejtezőben a 26 éves Incze a kanadai Alleah Noelle Nickel, a 27 éves Axente pedig az elefántcsontparti Amy Youin ellen kezd. Kovászna megye legjobb sportolójaként Kriszta célja, hogy felülmúlja tavalyi vb-szereplését, amikor is Oslóban a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást.

A Sepsi–SIC két sportolóján kívül Alina Vuc (50 kg), Andreea Beatrice Ana (55 kg) és Alexandra Anghel (72 kg) képviseli Romániát a világbajnokság női mezőnyében.

Fotó: United World Wrestling

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük