Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világbajnoki ezüstérem

Világbajnoki ezüstérem Sport

A magyar női válogatott ezüstérmet nyert az Amszterdamban rendezett 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 19–13-ra kikapott Kínától.

A csapat egyik alapemberét, Goree Cyeshát beválasztották a torna All Star-csapatába. A honosított játékos a magyar együttes legeredményesebbje volt, a hét mérkőzésen összesen 45 pontot ért el. A vb legjobbja a kínai Jiayin Juang lett, az álomcsapat harmadik tagja pedig a bronzérmes francia Migna Toure.

Hirdetés
Hirdetés

A Theodorán Alexandra, Papp Klaudia, Goree Cyesha, Medgyessy Dóra a hollandiai vb-n három győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört, egyetlen kudarcát a kínaiak ellen szenvedte el: 21–11-re kapott ki az első helyen kiemelt ellenfelétől. Ezt követően a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben pedig Franciaországot verte, végül a fináléban újra fejet hajtott a veretlenül diadalmaskodó kínaiakkal szemben. Románia a negyeddöntőben búcsúzott, miután szintén Kínától szenvedett vereséget (16–12).

Magyarország érmesként részt vehet a jövő májusi, húszcsapatos olimpiai selejtezőn. A tokiói játékokra emellett a november 1-jei világranglista első három helyezettje automatikusan kvótát szerez.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. június 25., 7:34
    ÉRTÉKELÉS: -1

    3×3- as kosárlabda, vízipóló szárazon, hullámos sakk,súlyemelés tótágasban. Komolytalan újítások, amikor alig néhány résztvevő van, pódiumon vagyunk. Valamikor a magyar atléták, vívók, öttusázók, tornászok hozták a komoly érmeket.