Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vezet a döntőben a Sepsi-SIC

Vezet a döntőben a Sepsi-SIC Sport

A vártnál könnyebben húzta be a bajnoki döntő első mérkőzését a Sepsi-SIC, amely tegnap 15 ponttal bizonyult jobbnak az idény meglepetéscsapatának számító Aradi FCC együttesénél, és ezzel 1–0-s előnyre tett szert az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Folytatás ma 19 órától szintén a Sepsi Arénában.

A zsinórban hetedik bajnoki döntőben érdekelt, és sorozatban a hatodik bajnoki címére hajtó Sepsi-SIC Jovana Pasic és Britney Jones jóvoltából erőteljesen indította a finálé első összecsapását, míg az aradiak Keys és Vaida pontjaival igyekeztek tartani a lépést, de ötpercnyi játék után már 8 ponttal vezettek a zöld-fehérek (13–5), és ez a különbség folytatásban egyre nőtt. Brianna Fraser lépett előtérbe, az amerikai idegenlégiós gyors egymásutánban szórt kilenc pontot, majd Shaquedia Wallace is dobott egy kosarat, így az első negyedet 14 pontos előnnyel zárták a mieink (24–10).

A második negyed is hasonló mederben haladt. Podar, Raber és Fraser termelték a kosarakat, a különbség pedig gyorsan 20 pont fölé nőtt (33–12). A Maros-partiakat Keys és Hadzovic próbálta játékban tartani, két egymásután elsüllyesztett triplával 15 pontra csökkentették hátrányukat (42–27), ekkor azonban a zöld-fehér mezesek is bemutatták, hogy ők is pontosan tudnak célozni távolról, Ghizilă és Jones hárompontosa zárta az első félidőt (48–27).

A harmadik negyedben visszavett a tempóból a sepsiszentgyörgyi alakulat, amit kíméletlenül ki is használtak az aradiak, 50–37-es állásnál Zoran Mikes kénytelen volt időkéréshez folyamodni. Hiába, a vendégek támadásban kiváló ritmust kaptak el, és 1–10-es rohammal látótávolságba kerültek (51–42). Jókor villant Alina Podar, akinek öt pontjával, illetve Anamaria Pop hárompontosával visszavette a kezdeményezést a zöld-fehér gárda (59–44). A szakasz végéig azonban belefért még Vitulova öt kapaszkodós pontja, így 59–49-ről vágtak neki a csapatok az utolsó negyednek. A Sepsi-SIC ekkor már semmit sem bízott a véletlenre, Fraser öt perc alatt 16–3-as futást vezényelt, amellyel újra megnyugtató előnybe került a házigazda (75–52). Ennyi elégnek is bizonyult, a végére kozmetikáztak kissé az eredményen az aradiak, de a lényegen ez nem változtatott: jobb volt a Sepsi-SIC!

Női kosárlabda Nemzeti Liga, döntő, első mérkőzés: Sepsi-SIC – Aradi FCC Baschet 76–61 (24–10, 24–17, 11–22, 17–12). Sepsi-SIC: Pasic 5/3, Ghizilă 3/3, Jones 15/12, Pop 3/3, Fraser 19. Cserék: Wallace 7/3, Cătinean 3, Croitoru, Nemes, Podar 8/3, Raber 13. Edző: Zoran Mikes. Arad: Vitulova 15/9, Keys 17/9, Manea 2, Vaida 4, Hadzovic 14/6. Cserék: Sutherland 6, Fleșer 1, Akathiotou 2, Mirne-Nagy, Ghiță. Edző: Bogdan Bulj.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 1–0 a Sepsi-SIC javára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük