Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vert helyzetből döntetlen

Vert helyzetből döntetlen Sport

Több kulcsjátékosa nélkül volt kénytelen pályára lépni kedden az FC Viitorul otthonában a Sepsi OSK, amely ennek ellenére háromszor tudott egyenlíteni, így értékes döntetlent harcolt ki a 19. forduló igencsak fordulatosra sikerült nyitómeccsén. A sepsiszentgyörgyiek őrzik negyedik helyüket a tabellán, legközelebb az FC Voluntarit látják vendégül, szombaton 14.15-től.

Hirdetés
Hirdetés

A múlt hétvégén ütött be a krach a Sepsi OSK-nál, Leo Grozavu vezetőedző után nyolc játékos koronavírus-tesztje lett pozitív, a Viitorul elleni tegnapi találkozó előtt pedig további három labdarúgó – Niczuly Roland, Gabriel Vașvari, Adnan Aganovic – dőlt ki emiatt a csatasorból, így gyakorlatilag egy csapatra való játékos fertőződött meg. A gondosan összeválogatott keret fontossága most mutatkozik meg igazán, hiszen az Astra elleni mérkőzéshez hasonlóan, ezúttal is felnőttek a feladathoz azok a futballisták, akik ily módon jutottak játéklehetőséghez – mostantól azért fájhat Grozavu mester feje, hogy kiknek szavaz majd bizalmat.

A Viitorul és a Sepsi OSK tartotta magát ahhoz a hagyományhoz, amely szerint rendre sokgólos összecsapást vívnak egymással, ezúttal hat találatban egyeztek ki. A gólgyártást a kiváló meccskezdést produkáló konstancaiak indították a 8. percben Kevin Luckassen révén, aki kihasználta Fernandez bizonytalankodását Matei lövésénél, és az üres kapuba kanalazta a labdát (1–0). Alig tíz perc múlva a másik oldalon bakizott hatalmasat Artean, amit Eder González köszönt szépen és kiegyenlített (1–1). Szünet előtt Luckassen duplázni tudott, beállítva a félidő eredményét (2–1). Ezután két tizenegyesből esett gól következett, előbb a Viitorulnál is megfordult Bogdan Mitrea értékesítette a González által kiharcolt büntetőt (2–2), majd Ciobanu juttatta újra előnyhöz a tengerparti gárdát (3–2). Nem lesz ez jó így – gondolta Pavol Safranko, aki a szeptemberi odavágóhoz hasonlóan ezúttal is a véghajrában szerzett találatával mentett értékes pontot az OSK-nak (3–3). Megérdemelt döntetlent ért el idegenben a Sepsi OSK, ez volt egyébként a hatodik pontosztozkodás a két csapat között. A piros-fehér mezesek a forduló további eredményeitől függetlenül maradnak a negyedik helyen a ranglistán.

Labdarúgó 1. liga, alapszakasz, 19. forduló: FC Viitorul – Sepsi OSK 3–3 (2–1). Ovidiu, Viitorul Stadion. Vezette: Horațiu Feșnic.

Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Matei (Sabala, 82.), Artean, Ciobanu (Benzar, 90+1.) – Ely, Luckassen, Măţan (Grădinaru, 62). Vezetőedző: Mircea Rednic. Sepsi OSK: Fernandez – Radoslav, Bouhenna, Mitrea, Csiszér (Dumitrescu, 74.) – Tamás (Dumiter, 89.), Fofana (Markovic, 74.), Tincu, Bajrovic (Purece, 62.) – Safranko – González. Vezetőedző: Ilyés Róbert.

Gólszerzők: Luckassen (8., 45.), Ciobanu (84. – tizenegyesből), illetve González (18.), B. Mitrea (48. – tizenegyesből), Safranko (90+2.). Sárgalap: Luckassen (31.), Mladen (79.), illetve Csiszér (70.), Tincu (75.), Markovic (85.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük