Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Verhető ellenfél a kupában

Verhető ellenfél a kupában Sport

Fortuna kegyeltjének tarthatja magát a Sepsi OSK, miután verhető ellenféllel került szembe a Román-kupa tizenhatoddöntőjében: a piros-fehér mezesek a másodosztályos AFC Turris Oltul Turnu Măgurele (Kisnikápoly) csapatát kell legyűrjék a továbbjutásért. A másik székelyföldi csapat, az FK Csíkszereda már nem járt ilyen jól, ugyanis az I. ligában vitézkedő Aradi UTA-val néz farkasszemet a legjobb 32 között.

Hétfőn délután a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén sorolták ki a Román-kupa 2021-es kiírásának tizenhatoddöntős párosításait. A mezőny az élvonalban szereplő klubokkal egészült ki. A 32 gárdát a versenykiírás alapján két urnába sorolták a szervezők: az 1-es kalapba az a tizenkét klub neve szerepelt, amelyek a kupa előző kiírásban eljutott a nyolcaddöntőig, míg a 2-esbe értelemszerűen a többi húsz, még állva maradt csapat került. Az előző szezonban a döntőig menetelő Sepsi OSK az elsőben kapott helyet, míg a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR – amely tavaly épp a tizenhatoddöntőben búcsúzott – a kettes kalapból várt ellenfélre.

Hirdetés
Hirdetés

A sorsolás alapján a Teleorman megyei Kisnikápolyba, vagy mai nevén Turnu Măgurele városába, a bolgár határ mellé utazik a hónap végén a Sepsi OSK, annak a Turris Oltulnak az otthonába, amely tavaly nagyon közel került az élvonalbeli tagsághoz. A felsőház utolsó fordulójában a Bukaresti Rapid ellen játszottak, és a 90+6. percben még vezettek egy góllal és feljutásra álltak. Ekkor viszont a Rapid egyenlített és az első ligás álmok szertefoszlottak… Az elmúlt hétvégén épp az FK Csíkszeredával játszottak bajnokit a nemrég felújított stadionjukban, a gól nélküli döntetlen Eric Lincar vezetőedző állásába került.

A legérdekesebb összecsapásnak a Dinamo és Viitorul közti párbaj ígérkezik, a két együttes a hétvégén az élvonalban is egymásnak feszült, akkor a konstancaiak 2–1-re nyertek. A többi I. ligás nagyágyú is szerencsésnek mondhatja magát, a címvédő FCSB a Gloria Buzău, míg az Universitatea Craiova a Progresul Spartac alakulatával méri össze erejét, míg a Kolozsvári CFR a Jászvásári Polit kapta ellenlábasnak. A továbbjutó sorsa egyetlen mérkőzésen dől el, a házigazda a bajnokságban gyengébben rangsorolt csapat lesz. Amennyiben a rendes játékidő letelte után döntetlenre állnak a felek, hosszabbítás, majd büntetőpárbaj következik. A párharcok tervezett időpontja 2020. november 28, 13.30, de ez a tévéközvetítések függvényében módosulni fog.

Labdarúgó Román-kupa, tizenhatoddöntő: Farul – Academica Clinceni, Dinamo – Viitorul, Turris Oltul – Sepsi OSK, Gloria Buzău – FCSB, Hușana Huși – Kolozsvári U, Chindia – Hermannstadt, Jászvásári Poli – Kolozsvári CFR, FC Voluntari – Medgyesi Gázmetán, Ceahlăul – Petrolul, Chiajna – FC Botoșani, Ripensia – Astra, Progresul Spartac – CS U Craiova, Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Argeș, CS Sânmartin – Dunărea Călărași, FC U Craiova 1948 – Temesvári ASU Poli, FK Csíkszereda – Aradi UTA.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük