Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség a végjátékban

Vereség a végjátékban Sport

Nem sikerült meglepetést okoznia a KSE-nek a listavezető Bákói Aerostarral szemben a harmadosztályos labdarúgó-bajnokság pénteki, 21. játéknapján. A bő húsz percet emberhátrányban futballozó kézdivásárhelyiek hősiesen állták a sarat a keményebb ellenféllel szemben, az éllovas csak a hosszabbításban szerzett góllal tudta legyőzni őket.

A bákói alakulat több gólszerzési lehetőséget is kihagyott, elsősorban a kézdiek hálóját védő, remek napot kifogó Bunduc parádéinak köszönhetően, ám a 17. percben már előnyhöz jutott: Păun adta el a labdát a tizenhatos közelében, a szemfüles Istrate pedig jó ütemben ugratta ki Vraciut, aki közelről mattolta Bunducot. A KSE próbált magasabb fokozatra kapcsolni, ám Albu lövése a kapu mellett süvített el, majd nem sokkal később talán egy picit könnyű szívvel befújt büntetőt kellett hárítania Bunducnak.
A második játékrész elején kezezés miatt a kézdiek is büntetőhöz jutottak, amit Gazda József edzőjátékos értékesített. A 70. percben a lecserélés előtt álló Oprea értelmetlen módon begyűjtötte második sárgalapját is, kiállításával rendkívül nehéz helyzetbe hozva csapatát. Még így is mindent egy lapra feltéve támadott a KSE, azonban magas labdáik rendre elvesztek a kőkemény bákói védők gyűrűjében. A véghajrában Babei előtt csillant meg óriási lehetőség, a KSE tízese azonban a kapussal szemben kihagyta a ziccert. A játékvezetők ötperces hosszabbítást diktáltak, amelynek második percében, egy elveszített hazai labdát követően nagy kavarodás támadt Bunduc kapuja előtt. A hálóőr még védte Pavel lövését, de Căinari-ral szemben már vert helyzetben volt, 2-1-re győzött a vendégcsapat.
– Sajnos, még nem nőttünk fel egy ilyen tétmeccs szintjére, nem merünk vállalni, nem játsszuk meg azokat a szituációkat, amik előttünk adódnak. Kiegyenlítünk, de aztán mintha egy-egy játékos a csapat ellen lenne, egyből visszaadjuk az előnyt az ellenfélnek. Nem tudtuk megtartani a döntetlent, ami nagy eredmény lett volna egy ilyen csapat ellen, nálunk volt a labda, kontrából kaptunk gólt, ami megengedhetetlen– értékelt Gazda József.
Ami aggasztóbb, hogy a kék-fehérek idei öt meccsükön csupán két pontot szereztek. Győzelmével a 49 egységet gyűjtő Bákó továbbra is három pont előnnyel vezeti a rangsort Csíkszereda előtt, a 26 pontos KSE pedig maradt a 9. helyen. Gazdáék szombaton Szászhermányra látogatnak.
Labdarúgó III. liga, 21. forduló: KSE – Bákó 1-2 (0-1). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 800 néző. Vezette: Dumitrache Bogdan (Bukarest). KSE: Bunduc – Gajdó T., Tankó, Păun, Gazda, Oprea, Albu (Rancz, 53.), Gáll (Bagoly, 63.), Ştefănescu (Vlădulescu, 89.), Boricean (Stanciu, 72.), Babei. Edző: Polgár László. Bákó: Potcoavă – Ardei, Mihăes, Masella, Mihalachioaie, Chirilă, Istrate (Artenie, 78.), Rosca, Căinari, Hurdubei (Pavel, 62.), Vraciu. Edző: Popovici Cristian. Gólszerzők: Gazda (54. – büntetőből), illetve Vraciu (17.), Căinari (90+2.). Sárgalap: Oprea (11., 70.), Tankó (34.), Babei (58.), Bagoly (75.), Gazda (82.), illetve Istrate (40.), Vraciu (90+4.). Kiállítva: Oprea (70.). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük