Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség a véghajrában

Vereség a véghajrában Sport

Húsz másodperccel a lefújás előtt még döntetlenre állt a Sepsi FC Resicabányán, a végére mégis kétgólos vereséget szenvedett a Muncitorultól a teremlabdarúgó alapszakasz utolsóelőtti, 21. fordulójának vasárnapi játéknapján. A vereség ellenére a sepsiszentgyörgyiek őrzik rájátszást érő nyolcadik helyüket a rangsorban, a papírforma alapján az utolsó fordulót követően is megtarthatják azt.

Nehéz kiszállásra számítottak a sérülések és távozások által igencsak megtizedelt sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek Resicabányán, és mint kiderült, igazuk volt. A 8. helyen álló Sepsi FC, illetve a kilencedik Resicabánya a rájátszást érő utolsó hely megszerzéséért vívott kiélezett küzdelmet egymással. A mérkőzés a lehető legkedvezőbben kezdődött a házigazdáknak, akik már a 2. percben vezetéshez jutottak, ám örömük nem tarthatott soká, mivel Bocz gyorsan kiegyenlített. A Sepsi FC-nek a folytatásban nem úgy ment a játék, ahogy kellett volna, így szünetre már két gól volt a bánságiak előnye: 3-1.

A pihenő jót tett Farkas Attila tanítványainak, akik ígéretesebb támadásokat vezettek a második játékrészben, és Czintos József duplájával kiegyenlítettek (3-3). Az utolsó öt percben vészkapussal rohamoztak a hazaiak, akik 20 másodperccel a lefújás előtt büntetőhöz jutottak, majd miután értékesítették azt, még egyszer betaláltak. Érdekes módon, az utolsó két gólt már nem láthatták az élő internetes közvetítést követők… Végeredmény: Resicabányai Muncitorul – Sepsi FC 5-3 (3-1), gólszerzők: Mitru 2, Otero 2, Doană, illetve Bocz, Czintos 2.

A Sepsi FC kerete a resicabányai mérkőzésen: Kisgyörgy Zsolt – Lőrincz Alpár, Máté József, Pavel Vlăduț, Țicalo Cornel, Incze Botond, Jankó Botond, Czintos József, Bocz József, Bende Lajos.

– Egy gyengébb első félidő után egy viszonylag jó második félidőt hoztunk, kétgólos hátrányt sikerült ledolgoznunk. A véghajrában egy vitatható hat méterest fújtak be ellenünk, amit sajnálatos módon nem tudunk visszanézni, mivel nem készült felvétel az utolsó percekről. A kapott gól megfogott bennünket, próbáltunk kiegyenlíteni, de elveszítettük a labdát, és újabb gólt kasszíroztunk – nyilatkozta csalódottan Farkas Attila edző.

A Sepsi FC jobb gólarányának köszönhetően megőrizte nyolcadik helyét a rangsorban, megelőzve Resicabányát. Az alapszakasz utolsó fordulójában mindkét együttes szinte lehetetlen küldetés előtt áll, mivel a sepsiszentgyörgyiek Dévát fogadják, a resicaiak pedig Temesvárra látogatnak. „Ha korrektül játszik mindenki, akkor maradunk a nyolcadik helyen az utolsó fordulót követően. A papírforma ezt mutatja, majd kiderül” – fogalmazott a Sepsi FC trénere.

A 21. forduló eddigi eredményei: Călăraşi – Kolozsvár 8-3, Dévai Autobergamo – Jászvásár 3-0. Tegnapi lapzártánk után zárult a Székelyudvarhely és Marosvásárhely közötti székely rangadó, ma 17 órától rendezik a Galac – Temesvár derbit. A sereghajtó KSE állt. Csütörtökön 16.30-tól az U19-es pontvadászatban háromszéki rangadót játszik a Szabó Kati Sportcsarnokban a Sepsi FC és a KSE. Ki ne hagyják!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük