Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vereség a Nemzeti Arénában

Vereség a Nemzeti Arénában Sport

Nem a szerencse fiai a Sepsi OSK futballistái – ez újfent bebizonyosodott az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszának utolsó fordulójában, amikor a rossz helyzetkihasználással bíró piros-fehérek 2–0-s vereséget szenvedtek a FCSB vendégeként a Nemzeti Arénában. Viera öngólja és Man találata pecsételte meg a három pont sorsát, ezzel eldőlt, hogy az OSK tíz ponttal kezdi az alsóházi rájátszást.

Bár közel állt hozzá, nem tudta borítani a papírformát a Sepsi OSK az alapszakasz utolsó körében, a fővárosi metsző hidegben hiába uralták az első játékrészt Eugen Neagoe tanítványai, csak helyzetekig jutottak, a kihagyott lehetőségek pedig – ahogy az a futballban lenni szokott – megbosszulták magukat. A rendkívül kedvezőtlen, viharos időjárás dacára több száz háromszéki szurkoló utazott a fővárosba, hogy kilencven percen át hallassa hangját, és sportszerűségből újfent leckét adjon az ellentábor szurkolóinak. Le a kalappal a Székely Légió előtt!
A szervezők nem kaptak engedélyt arra, hogy behúzzák a Nemzeti Aréna tetőszerkezetét, így havas, csúszós pályán feszült egymásnak a két együttes, a jéggé fagyott talajon férfias küzdelem dominált. A Sepsi OSK nem játszott alárendelt szerepet, Gorrin már a 6. percben megdolgoztatta Vlad kapust, középre tartó, gyenge lövését azonban könnyedén fogta a fiatal hálóőr. A folytatásban is a sepsiszentgyörgyiek veszélyeztettek többet, a 33. percben Petre jobboldali beadásáról épp csak lemaradt Hamed, majd pár perc múlva ugyancsak ő hibázott ígéretes szituációban, szemtől szembe a kapussal. Kevéssel ezután Petre előtt adódott óriási lehetőség, azonban nem tudta eléggé helyezni a labdát és erőt vinni a lövésébe.
A kellemetlen időjárás rányomta bélyegét a második félidőre is. A gólcsendet Viera törte meg, azonban sajnálatos módon saját kapuját vette be, újfent bebizonyítva, mennyire igazságtalan tud lenni a futball. A csereként beállt Budescu jótékony változást hozott a FCSB támadójátékába, az 51. percben a 29 éves középpályás csavart a kapu felé, jobbhátvédünk fejjel próbált menteni, azonban a későn reagáló Rîmniceanu felett a kapunkba talált.
A folytatásban pontatlan játék folyt a mezőnyben, mígnem a 80. percben Ross remekbe szabott beívelésénél Dalmau hagyott ki óriási ziccert közvetlen közelről. 1–1 helyett hamarosan 2–0-t mutatott az eredményjelző: ismét Budescu volt a játékmester, aki remekül tálalt Coman elé, a 19 éves csatár a rossz ütemben kimozduló Rîmniceanu mellett adott gólpasszt a szintén 19 éves Mannak, aki az üresen maradt kapuba gurított. 2–0-ra nyert tehát a FCSB, a Sepsi OSK zsinórban ötödik idegenbeli mérkőzésén nem tudott betalálni, de az alapszakasz egészét nézve is sovány a mérleg, mindössze hat gólt je­gye­zett a kiszállásokon, és négy pontot szerzett.
– Csalódott vagyok. Az első félidei helyzetek alapján szerintem megérdemeltük volna a döntetlent. Az első gólt is mi szereztük az ellenfélnek, nekik addig még helyzetük sem adódott. Sajnos, ilyen a futball, ha nem találsz be, az történik, ami ma este. Nem érdemeltük meg a vereséget, mint ahogyan Krajován sem. Következik a rájátszás, ahol mindent megteszünk a bennmaradás érdekében – nyilatkozta a meccs után Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.
Labdarúgás, 1. liga, 26. forduló, Bukarest, Nemzeti Aréna: FCSB–Sepsi OSK 2–0 (0–0), gólszerzők: Viera (51., öngól), Man (86.). Vezették: Iulian Călin (Ştefăneşti), George Neacşu (Câmpulung Muscel), Mihai Marica (Beszterce).
FCSB: Vlad – Benzar, Planić, Bălașa (Budescu 46.), Momcilovic – Pintilii, Filip (J. Morais 55.), Coman, C. Tănase (Man 26.), F. Tănase – Gnohere. Edző: Nicolae Dică.
Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obsivac, Sato – Ghinga, Petrovic, Gorrin (Ross 70.), Tandia, Petre (Oliveira 54.) – Kuku (Hamed 22.). Edző: Eugen Neagoe. Sárga lap: Gorrin (40.).
A 26. forduló többi eredménye: Craiovai CSU – Temesvári Poli 1–1, FC Botoșani – Medgyesi Gázmetán 1–0, Jászvásári Poli – Viitorul 0–1, Astra Giurgiu – Bukaresti Dinamo 2–0. Bukaresti Juventus – Kolozsvári CFR 0–2. A Concordia Chiajna – FC Voluntari mérkőzést ma játsszák. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük