Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vékony jégen táncolnak

Vékony jégen táncolnak Sport

Amint arról írtunk, a kézdivásárhelyi tanács legutóbbi soros ülésén megoldást találtak arra, hogy a közeljövőben a műkorcsolya-oktatásra járó gyerekek szülei a pályadíj felét fizessék. Ennek feltétele azonban a műkorcsolya szakág bejegyeztetése.

A tanácsülésen jelen lévő szülők abbéli kérését tartalmazó határozattervezetet, hogy a versenycsapatok (műkorcsolyázók és jégkorongozók) számára a jégpálya órabérét 200 lejről 100 lejre csökkentsék, a kettős minőségben jelenlévő Czipa Loránd terjesztette elő. „Mindenhol fizetnek a jégpálya használatáért, de nem mindegy, hogy a város vagy a szülők teszik ezt. Ugyanakkor a sportcsarnok órabére 100 lej, és úgy tartanánk helyesnek, ha mindkét sportlétesítmény pályadíja azonos lenne.”

Hozzátette, a megoldást a jégpálya megfelelő menedzselésében látják, nevezetesen abban, hogy a létesítményt az ott rendezett versenyekből befolyó jövedelemből tartsák fenn. „A jelenlegi bérek a kézdivásárhelyi csapatok felszámolásához vezetnek, miközben a jégpálya üresen áll naponta rövidebb-hosszabb ideig, és amennyiben a műkorcsolya- vagy a jégkorong-csapat megszűnne, a létesítmény fenntartására a jelenleginél jóval kisebb összeg folyna be”, sorolta az érveket, hozzátéve, a szülők eddig hetente 600 lejjel járultak hozzá a pályabérhez, ami három edzésre volt elegendő, és ennél többet a továbbiakban sem tudnak fizetni. Petra Knezevic Kolarevic edző ismételten hangsúlyozta, hogy a műkorcsolya megköveteli a rendszeres, napi edzésprogramot, amit jelen körülmények között nem tudnak folytatni.

Bokor Tibor polgármester válaszában kifejtette, szeretné, hogy a jégpálya tíz év múlva is működjön. Hozzátette, a sportcsarnok költségei mintegy háromszor kisebbek a jégpályáénál, mely fenntartásának önköltségi ára sokkal magasabb, mint 200 lej óránként. Megjegyezte, igaztalannak tartja azt a kijelentést, hogy a pálya időnként üres. „Most is egy magyarhermányi csoport vár bebocsátásra”, hangsúlyozta. Hozzátette, a felújított stadion, az új műfüves focipálya, a sportcsarnok és a jégpálya fenntartása egyaránt sok pénzbe kerül. „Ha a jégpálya órabérét 100 lejre csökkentenénk a sportolók számára, ezzel precedenst teremtenénk. Jönnének a kosárlabdázók, a futballisták és a többiek, és ha a nyomásnak engedünk, és populista döntéseket hozunk, bezárhatjuk a létesítményeket, mert a villanyszámlát nem tudjuk kifizetni.”

Bár a tanács elutasította a műjégpálya bérlési díjának 50%-os csökkentését, ez nem azt jelenti, hogy nem támogatnánk a műkorcsolyázókat. „Sporttámogatásra a tavalyi 120 ezer helyett 200 ezer lejt irányoztunk elő. Ahogy azt más sportágakkal is tettük, a jégkorongot, illetve a műkorcsolyát is pályázatokon keresztül támogathatjuk.” Megjegyezte, ennek feltétele a műkorcsolya-szakosztály hivatalos bejegyeztetése. Az elöljáró ugyanakkor felkérte az edzőt, vegyen részt a továbbiakban is a Korisuli-programban, azonban Petra Knezevic Kolarevic azt válaszolta, ez nem lehetséges, hiszen, a szóbeli megegyezést követően a szerződés aláírása, sajnos, váratott magára, és időközben a megyeszékhelyről keresték meg hasonló program működtetésére, amit elfogadott. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. február 19., 10:28
    ÉRTÉKELÉS: 9

    SIKERULT ELEG ROVID IDOALATT MEGSZABADULNI A JEGTANC EDZONOTOL MINDIG A MAGYARASZKODAS VAN AKAR A REGI RENDSZERBEN ES NEM A MEGOLDAS MEGTALALASA HOGY MENYI BE KERUL A JEGPAJA EGY ORAS MUKODTETESE EZT SZOROZVA 24 ORAVAL 48OO LEJ A HOLT IDOT KI FIZETI TUDNILIK A JEGPAJA NEM UGY MUKODIK HOGY MEGNYOMUNK EGY GOMBOT MIKOR NINCS KORCSOLJA ES ELTUNIK A JEG VAGY MEGNYOMUNK EGY MASIK GOMBOT ES VAN JEG MIKOR KORCSOJAZUNK A JEG EN VAGY KORCSOLJAZNAK VAGY URESEN ALL AKKOR MIKOR NAPROL NAPRA FOGYNAK A KORCSOLJAZOK LETSZAMA A PUBLIK PROGRAMBAN SZERINTEM MARCIUS KOZEPEN HA LEZ TIZ TITENOT KORCSOLJAZO MINT A MULTEVEKBEN A FODETLEN MUJEGPAJAN AKKOR ELEGLESZ E A FENTARTAS MEGIS VALAKI CSINALT EGY FELMEREST HOGY 3O NAP SZOROZVA 48OO LEJEL EGYENLO 144OOO LEJJEL VAGY A PETOFI ISKOLA FUTESIT IS A JEGPAJAT HASZNALOK FIZETIK?????

  • User
    Dátum: 2018. február 19., 11:46
    ÉRTÉKELÉS: 16

    „…a kézdivásárhelyi tanács legutóbbi soros ülésén megoldást találtak arra, hogy a közeljövőben a műkorcsolya-oktatásra járó gyerekek szülei a pályadíj felét fizessék.”
    Nem találtak megoldást, csak magyarázatot arra, hogy miért „nincs” megoldás. A jégpálya teljes bérét továbbra is fizetniük kell, s elméletileg hónapok múlva adnák vissza az összeg felét. Persze, ezt is ki tudja? Eddig heti három órára tudtak pályabért fizetni. Hogyan tudnák kifizetni a heti hat órát, abban a reményben, hogy majd valamikor, ha minden jól megy, a felét visszakapják, ha e heti hat óra teljes költségét kellene kifizessék (az eddigi összeg dupláját!), holott az eddigi összeg is a maximális volt amit a helyi fizetésekhez képest a szülők megengedhettek!
    Szégyen a városvezetés számára, hogy nem képes segíteni a helyi gyerekeket! Sepsiszentgyörgyön miért sportolhatnak a hokisok és a műkorcsolyások úgy, hogy a város fizeti a jégpálya TELJES bérét, s ehhez a szülők semmilyen hozzájárulást nem tesznek? (Havi 50 lej tagságdíjat fizetnek a sportklubnak.) S miért van az, hogy Romániában egyetlen műkorcsolya csapat sincs, amely számára a szülők fizetnék a jégpálya bérét? A kézdivásárhelyi szülők csak a jégpálya órabérének a csökkentését kérték (200 lejről 100 lejre), a rendszeresen sportoló gyerekek számára. Csak napi edzések segítségével lehetne országos versenyekre felkészülni. Ez a jelenlegi jégpálya bérek mellett havi 6000 lejt jelentene. A felére csökkentett ár is havi 3000 lejre rúgna, ami egyáltalán nem kis teljesítmény lenne a kis csapat szülőközösségének. Ország-szinten mindenhol ingyenes megoldást találnak a gyerekek számára, Kézdivásárhelyen még arra sincs megoldás, hogy egy mentőövet kaphassanak a helyi gyerekek.

  • User
    Dátum: 2018. február 19., 11:33
    ÉRTÉKELÉS: 21

    Igen, megoldódtak a gondok, Kézdin a műkorcsolya megszűnt. Kolarevics lement Szentgyörgyre, a gyermekek is járhatnak oda, ráadásul a jéghasználat ott ingyenes. Az edző fizetést sem kapott pár hónapja. Az vesse rá az első követ, aki szerint a szerb műkorcsolya-válogatott volt segédedzőjének az a dolga, hogy a kézdii fafejeket puhítsa.

  • User
    Dátum: 2018. február 19., 12:52
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Nem tudom mikor kerül Kézdivásárhely élére egy olyan ember mint Farkas Pista bácsi annak idején aki nagyon sokat tett a kézdi sportért?