Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Végre itthon a Sepsi OSK!

Végre itthon a Sepsi OSK! Sport

Történelmi pillanathoz érkezett a sepsiszentgyörgyi labdarúgás: élvonalbeli feljutása óta először élvezheti ténylegesen a hazai pálya előnyét a Sepsi OSK, amely ma 20.45-től az FC Voluntarit látja vendégül a szemerjai stadionban. A jegyek már napokkal korábban elfogytak, a szurkolók különleges koreográfiával készülnek, és ami a legfontosabb, a csapat is készen áll arra, hogy tömött lelátók előtt igazán emlékezetessé tegye ezt a pillanatot.

A mérkőzés történelmi jelentőségével a Sepsi OSK oltyán vezetőedzője, Eugen Neagoe is tisztában van, a szakember pénteki sajtótájékoztatóján kiemelte ennek fontosságát a város életében, ugyanakkor bízik benne, hogy a nagyszámban jelenlevő szurkolók 12. játékosként hozzájárulnak a győzelemhez. Neagoe elégedetten nyugtázta, hogy csapata javuló formát mutat meccsről meccsre, így bízik a három pont itthon tartásában.

– Hosszú idő után végre elérkezett a pillanat, amikor itthon játszhatunk saját szurkolóink előtt. Mind a drukkerek, akik elkísértek minket, mind a csapat óriási erőfeszítéseket tett, amikor egyik városból a másikba vándorolt, nem volt egyszerű. A játékosoknak fontos, hogy telt lelátók előtt léphessenek pályára, és érezzék a közönség támogatását. Szeretném, ha az első hazai mérkőzés egyben az első hazai győzelmet jelentené – fogalmazott Eugen Neagoe.

A szakvezető kiemelte, jól ismeri az ellenfél csapatát, amelyet a válogatottban is megfordult játékosok alkotnak, de bízik a folyamatosan javuló játékot mutató tanítványaiban, és úgy véli, az utóbbi öt meccsen apró mozzanatokon múlt, hogy nem szereztek több pontot. Kuku korábbi sérülése miatt továbbra sem bevethető, illetve eltiltás miatt ma este hiányozni fog az előző játéknapon kiállított Felipe Oliveira is.

A hazai pálya előnyét és a szurkolók tömeges jelenlétének fontosságát hangsúlyozta a sajtótájékoztatón jelen levő Daisuke Sato is. A Fülöp-szigeteki balhátvéd megjegyezte, hogy az eddigiekben is jól hallották a csapatot elkísérő pár száz szurkoló biztatását, most viszont, teljesen más élmény lesz számukra, amikor négy-ötezer ember fogja hajtani előre a csapatot.

Fontos tudni, hogy a 20.45-kor kezdődő mérkőzés előtt már 18 órától megnyitják a kapukat a sepsiszentgyörgyi stadionban, ajánlatos minél hamarabb elfoglalni a helyeket, ugyanis a szervezők 19 órától különleges stadionavató ünnepséget terveznek. A Székely Légió is rendhagyó koreográfiával készül a nagy eseményre, a szurkolótábor látványos élőképet kíván varázsolni a lelátóra. Ehhez kérik a nézők segítségét, lévén, hogy mindenki egy kartonlapot talál majd a helyén, amelyet egy adott jelre a magasba kell emelnie, hogy egy meglepetésnek szánt szöveg rajzolódjon ki a nézőtéren. A tegnap a szervezőknek és szurkolóknak közös összefogással sikerült letakarni a pálya felületét, hogy amennyire lehetséges megvédjék a gyepszőnyeget az időjárás viszontagságaitól. Egy biztos, ha esik, ha havazik, ma este Sepsiszentgyörgyön játszik a Sepsi OSK, hujj, hujj, hajrá!

A kedvezőtlen időjárás miatt egyébként már két mérkőzést is elhalasztott a Hivatásos Labdarúgó-liga: a felsőházbeli vasárnapi Jászvásári Poli – Astra Giurgiu összecsapás, illetve az alsóházbeli Botosani – Dinamo közötti szombati találkozót is elnapolták a sűrű havazás miatt. A mai nap folyamán kiderül, hogy az égiek mennyire lesznek kegyesek hozzánk, és bemutatkozhat-e végre hazai környezetben a Sepsi OSK. Reménykedünk benne, hogy igen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük