Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Végállomás: a negyeddöntő

Végállomás: a negyeddöntő Sport

A Szatmárnémeti VSK nyerte meg az elmúlt hétvégén Râmnicu Vâlceán zajlott Sport Arena Streetball 3×3-as női kosárlabdatornát. A Sepsi–SIC a negyeddöntőig menetelt.

A Kovács Renáta, Cristina Perta, valamint a 3×3-ban Eb-ezüstérmes, Andra Haas alkotta Sepsi–SIC a B-csoportban 13–9-re kikapott a Nagyváradi MSC csapatától, majd 14–10 arányban diadalmaskodott a Ball Factor felett, így másodikként lépett tovább a csoportjából. A zöld-fehérek a negyeddöntőben az Alexandra Uiuiu, Andreea Lazăr és Oláh Andrea összetételű Szatmárnémeti VSK-val szemben 8–6-ra maradtak alul. Végül a VSK a döntőben a Konstancai Phoenix-et győzte le 14–10-re. A szentgyörgyi gárda számára ez volt a második ilyen jellegű torna, legutóbb júniusban Galacon ötből öt mérkőzést nyertek, és az első helyen zártak.

A KSE egy meccset játszott a tornán, a csoportban 16–11-re kikapott a szatmáriaktól, majd játék nélkül nyert a Dream F ellen. A másnapi negyeddöntőben azonban már nem lépett pályára a Debreczi Iringó, Holinka Hanna, Bölöni Noémi és Czimbalmos Tímea alkotta csapat. Ezen a hétvégén, Temesváron, illetve Ploieşti-en folytatódik a szeptemberig tartó sorozat. Mint ismeretes, a szakszövetség kötelezővé tette a csapatok számára a 3×3 elleni kosárlabda-bajnokságot, legalább négy tornán kell részt venniük az élvonalbeli csapatoknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük