Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnapi csata hazai pályán

Vasárnapi csata hazai pályán Sport

Harmadik hazai mérkőzésére készül ebben az idényben a Sepsi OSK, amely az élvonalbeli pontvadászat ötödik körében vasárnap 18.30-tól a FC Argeş alakulatát fogadja a sepsiszentgyörgyi stadionban. A piros-fehér mezesek utóbbi két bajnokijukat elveszítették, így számukra csak a győzelem elfogadható a vasárnapi összecsapáson.

Hirdetés
Hirdetés

A találkozón nem ülhet a kispadon Leo Grozavu vezetőedző, akit a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága kétfordulós eltiltással és 4500 lejes pénzbüntetéssel sújtott a legutóbbi, a Konstancai Farul elleni kiszálláson kapott kiállításért. Ezzel szemben a szintén kiállított Gheorghe Hagi kétfordulós eltiltást és 360 lejes büntetést kapott. Szurkolói magyarellenes, xenofób megnyilvánulásai miatt a Farulra 10 500 lejes pénzbírságot szabtak ki.

Mint ismeretes, az OSK 1–0-ra alulmaradt a Farul elleni kiszállásán, azt megelőzően pedig 2–1-re kapott ki az újonc Miovenitől. Van tehát, min javítani a soron következő bajnoki mérkőzésen, annál is inkább, mivel az együttes visszacsúszott a rangsor tizedik helyére. Mostani ellenlábasuk, a FC Argeș sem remekel ebben a szezonban, mindössze egy döntetlennel a 15. helyen áll a tabellán.

A mérkőzésen Ilyés Róbert segédedző irányítja a csapatot, aki szerint nagy a nyomás a játékosokon, de mindent megtesznek azért, hogy megtörjék a negatív sorozatot.

„Nagy a nyomás a fiúkon és rajtunk, edzőkön is, de úgy gondolom, hogy a játékosok érzik ennek a súlyát és mindent meg fognak tenni, hogy behúzzák a mérkőzést. Két olyan meccset veszítettünk el, ami a kezünkben volt, ezért lenne fontos jó eredményt elérni, hogy ne süllyedjünk mélyebbre ebben a „gödörben”, amibe kerültünk. Fontos, hogy vasárnap minél előbb gólt szerezzünk, de a hazai pálya is segíteni fogja őket, hogy megszabaduljanak ettől a tehertől, és megnyerjék ezt a meccset” – vélekedett Ilyés Róbert.

Az egykori kiváló labdarúgó a tengerparton tapasztalt magyarellenességről is elmondta véleményét. „Ezeket a pillanatokat játékosként is átéltem, volt már rá példa, hogy kiálltam és megvédtem nemcsak magamat, hanem a nemzetünket az ilyenfajta magatartással szemben. Ezután is ezt fogom tenni, büszke vagyok nemzetiségemre. Mi a kispadról folyamatosan halljuk az ilyen megnyilvánulásokat, de hiába jelezzük a negyedik játékvezetőnek, kérve a mérkőzés félbeszakítását, legtöbbször úgy tesznek, mintha nem hallanák. Remélem, hogy a liga szigorúbban fogja büntetni az ilyen gyalázkodásokat, és idővel ezek megszűnnek. A pénzbírság önmagában nem elég, én azt szeretném, ha legalább három zártkapus mérkőzéssel sújtanák az ilyesmit, akkor talán kétszer meggondolnánk, hogy miket kiabálnak.”

A sérültek közül egyedül Cătălin Golofca lesz bevethető a meccs időpontjában, de remélhetően a többiek is hamarosan a csapat rendelkezésére állnak, mivel nagy szükség van rájuk. Ilyés rámutatott, az újonnan érkezettek közül Csuncsukov és Damașcan tudott többet játszani, a többieknek túl nagy volt az edzésterhelés, nem ehhez voltak szokva, de bízik benne, hogy egy hónapon belül mindenki felépül, és elérik a tavaly mutatott formájukat.

Labdarúgó 1. Liga, 5. forduló: ma 18.30-tól FC Voluntari – Academica Clinceni, 21.30-tól Kolozsvári CFR – Farul Konstanca; szombat 18.30-tól FCU Craiova – Chindia Târgoviște, 21.30-tól Aradi UTA – CS Universitatea Craiova; vasárnap 18.30-tól Sepsi OSK – FC Argeş, 21.30-tól Rapid Bukarest – FCSB; hétfőn 18.30-tól Medgyesi Gázmetán – FC Botoşani, 21.30-tól Dinamo Bukarest – CS Mioveni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük