Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap újra összecsap az OSK és a CFR

Vasárnap újra összecsap az OSK és a CFR Sport

Nem játszott alárendelt szerepet, mégis kiesett a Román-kupából a Sepsi OSK labdarúgócsapata, miután negyeddöntőbeli ellenfele, a Kolozsvári CFR egy góllal jobbnak bizonyult nála, és ezzel harmadik csapatként bejutott a sorozat elődöntőjébe. A két csapat közti párbaj vasárnap, Kolozsváron folytatódik az alapszakasz utolsó fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Komoly taktikai csatát hozott a Román-kupa negyeddöntőbeli erdélyi rangadója, amelyet látványos tűzijáték vezetett fel. A klub vezetősége ezzel köszönte meg a szurkolóknak, hogy hozzásegítették a csapatot a felsőházi rájátszáshoz.

Piros-fehér mezben először lépett pályára a Jászvásári Politól leigazolt Dylan Flores, nem játszott viszont a házi gólkirály, Tandia. Bátran kezdett az OSK, folyamatosan a vendégek térfelén folyt a játék, azonban a befejezések pontatlanok voltak. Moura, Ştefan és Rus is próbára tette a kincses városbeliek éberségét, míg a másik oldalon mindössze Ioniţă próbálkozása volt számottevő.

A második félidőt Alin Minteuan csapata kezdte veszélyesebben, a 60. percben, egy hazai védelmi hibát kihasználva megszerezve a győzelmet és továbbjutást érő találatot. A hajrában Eugen Neagoe engedett a szurkolók nyomásának, és becserélte Hadnagy Attilát. A 38 éves gólgyáros ezt a 79. percben egy gyönyörű ollózással köszönte meg, de Jesus Fernandez bravúrosan védett. A legvégén Adrian Rus szabadrúgása épphogy célt tévesztett, a Sepsi OSK negyedik alkalommal hajtott fejet a kolozsváriakkal szemben.

Labdarúgó Román-kupa, negyeddöntő: AFC Hermannstadt – FC Viitorul 2–3, Dunărea Călărași – Astra Giurgiu 1–2, Sepsi OSK – Kolozsvári CFR 0–1. Az FK Csíkszereda – Krajovai U találkozó tegnapi lapzártánk után zárult.

„Bár a bajnokság éllovasa, a bajnokcsapat volt az ellenfelünk, felvettük velük a versenyt, sőt, a meccs több szakaszában mi irányítottunk. A CFR szerencsés csapat, ennek is köszönhető, hogy első helyen áll a bajnokságban, ahogy korábban is előfordult már, úgy találtak be ellenünk, hogy nem játszottak jól. Remélem, mihamarabb ki tudjuk pihenni ezt a meccset, visszatérnek a hiányzók, és vasárnap jobb eredményt érünk el ellenük” – nyilatkozta a meccs végén Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője, utalva a vasárnap 20 órakor kezdődő bajnokira.

Labdarúgó I. liga, a 26. forduló programja: ma 20 órától Dinamo – Chiajna; szombaton 13 órától Medgyesi Gázmetán – Dunărea Călăraşi, 19 órától Voluntari – FCSB; vasárnap 17 órától Viitorul – Botoşani és Hermannstadt – Jászvásári Poli, 20 órától Kolozsvári CFR – Sepsi OSK; hétfőn 20 órától Krajova – Astra Giurgiu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük