Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Válogatott terhelések hete

Ma megkezdődik a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezősorozata, melynek első dupla fordulójában hat egymást követő napon ötven mérkőzésre kerül sor. A román labdarúgó-válogatott Svédország és a Feröer-szigetek ellen kezdi a sorozatot.

A továbbjutás kérdését kiemelt jelentőségűként kezeli a szakszövetség, mivel a kontinenstorna C csoportjának három mérkőzését, valamint az egyik nyolcaddöntős találkozót Bukarestben rendezik, és a román csapat szeretne saját közönsége előtt bizonyítani. Hétfőn Mogoşoaián kezdte a közös edzésmunkát a válogatott, amely az utolsó száz méteren kiegészült Dennis Mannal és Dan Nistorral. Sérülés miatt kikerült a számításokból George Ţucudean, a Kolozsvári CFR támadójának helyére Andrei Ivan érkezett. A keret ma repül Stockholmba, ahol szombaton 19 órai kezdettel Svédország vendégeként lép pályára. Három nappal később pedig Kolozsváron fogadja a csapat Feröer-szigetek válogatottját 21.45 órai kezdettel.

Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó a vasárnapi holland–német rangadó, melyen az elmúlt időszak eredménytelensége miatt vélhetően mindkét csapat nagy bizonyítási vággyal lép pályára. Az Eb-selejtező a megújult kvalifikációs szabályok miatt mindössze nyolc hónapig tart, a márciusi összecsapásokat követően júniusban, szeptemberben, októberben és novemberben bonyolítják le a dupla fordulókat, az ötcsapatos csoportok résztvevőinek pedig lesz két szabadnapjuk.

Az öt ötcsapatos és öt hatcsapatos csoportból az első két-két helyezett jut ki a kontinensviadalra, melynek 12 ország 12 városa ad otthont. A selejtezőt követően a kijutásról lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni az Eb-részvételt a rájátszásban, közülük négyen lesznek résztvevői az Európa-bajnokságnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük