Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Úton az elődöntőbe

Úton az elődöntőbe Sport

Tegnap délután a Sepsi OSK csapatát és szurkolótáborát is érintő, érdeklő esemény színhelye volt a Román Labdarúgó-szövetség székháza, ahol kisorsolták a 2021–22-es Román-kupa negyeddöntőinek párosítását. A 2020-ban kupadöntőt játszó Sepsi OSK a szintén élvonalbeli Chindia Târgoviște alakulatát kapta ellenfélnek a legjobb nyolc között.

A nyolcaddöntővel ellentétben, ezúttal csak egy urna volt, és a versenyben lévő nyolc csapat a húzás sorrendjében kapta ellenfelét, értékrangsor, kiemelés nélkül. A Sepsi OSK – bár kaphatott volna másod-, illetve harmadosztályú ellenfelet is – végül az 1. Ligából jól ismert Chindia Târgovistével került szembe. A legnagyobb szerencséje a címvédő Universitatea Craiovának volt a sorshúzásnál, ugyanis a harmadik ligás, olténiai ACSO Filiași ellen mérkőzhet az elődöntőbe jutásért. A második ligás Temesvári Politehnicának az FC Argeș jutott ellenfélnek, míg a szintén másodosztályú FC Buzău az FC Voluntari-jal küzd meg a továbbjutásért. Igaz, utóbbi ügyét még elbírálják, mert az FCSB ellen mérkőzés nélkül jutott negyeddöntőbe, a fővárosiak azonban fellebbeztek, miután a kitűzött időpontban koronavírus-fertőződések és sérülések miatt nem tudtak kiállni.

Hirdetés
Hirdetés

A negyeddöntőkre a november 30. – december 2. időszakban kerül sor. Egy-egy mérkőzés lesz, visszavágók nélkül. Az új időpont kijelölése elégedetlenséget keltett az érintett csapatok némelyikénél. Eredetileg 2022 januárjának első két hetére tűzték ki a negyeddöntőt, ám ezt a  csapatvakációk miatt kifogásolták többen is. A szakszövetség a november végi, december eleji időszaknál jobbat nem talált hirtelen, noha a 2020–2021-es Románia-kupa négy negyeddöntőjét idén márciusban játszották.

A Sepsi OSK számára komoly erőpróba a negyeddöntő időszaka. A szakszövetség és profiliga eredeti mérkőzésnaptárának alapján a háromszéki csapatra az alábbi sorozat vár Mikulásig: a bajnokságban a válogatott vb-selejtezői miatt szünet következik, majd november 20-tól december 4-ig az Academica Clinceni-nel játszik idegenben, a Chindiával saját pályán, a CS Mioveni-nel idegenben. És nincs megállás, mert karácsony előtt hetente következik a Farul, az FC Argeș, az FCSB. Az első három bajnoki mérkőzésen valós győzelmi eséllyel lép pályára a Sepsi OSK, az elérhető 9 pont talán az utolsó szalmaszál lenne a felsőházi helyek egyikének eléréséhez. Az eredeti dátumok nyilván kiigazításra várnak, hiszen a kupamérkőzés is nagyon fontos.

A negyeddöntő november végi, december eleji betervezése nemcsak a zsúfolt mérkőzésprogram okán meglepő. Abban az időszakban lesz két ünnep (nov. 30., Szent András, Románia védőszentje, dec. 1., a románok nemzeti ünnepe). Másodsorban a szakszövetség éppen a napokban indította el a Román-kupa újjászervezésére, vonzóbbá, nyereségesebbé tételére irányuló versenyprogramját, amelynek megtervezője, marketingfelelőse az ismert Hypercube holland társaság. A cél az, hogy a Román-kupa rangja, tekintélye is emelkedjen, az érintett csapatok ne vegyék félvállról, ne játsszanak tartalékosan…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük