Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Úszósikerek Palermóban

Úszósikerek Palermóban Sport

Péntektől vasárnapig az olaszországi Palermo adott otthont a Trofeo Nicola Ferrante úszóverseny második kiírásának, amelyen a sepsiszentgyörgyi Ciprian SK színeiben Maria Raluca Artene és Barabás András is rajtkőre állt, kiváló eredményekkel.

Az Olasz Úszó-szövetség égisze alatt a Nadir Sportklub által szervezett megmérettetésen 737 olasz, francia és román úszó mérte össze erejét. Mindkét sepsiszentgyörgyi úszó komoly elhivatottságról és rátermettségről tett tanúbizonyságot, a Mihai Viteazul Líceum 16 éves diákjai bebizonyították, ott a helyük a korosztályos nemzetközi elitben.

Hirdetés
Hirdetés

Maria Raluca Artene mindenkit maga mögé utasított az 50 méteres hátúszás döntőjében, az arany mellé pedig bezsebelt egy ezüstérmet is 100 méter háton. Barabás András kevéssel maradt le a pódiumról, ötödikként csapott célba 50 méter gyorson, és hetedikként ugyanezen úszásnem 100 méteres próbájában.

Edzőjük, Ciprian Grosu elégedetten nyilatkozott szereplésükről, mint mondta, nagyon büszke tanítványaira, annál is inkább, mivel külföldön sikerült méltóképpen képviselni Sepsiszentgyörgyöt és Kovászna megyét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük