Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepelt a 60 éves Sepsi ISK

Ünnepelt a 60 éves Sepsi ISK Sport

Az elhunyt diákok emlékére állítottak kopjafát a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub udvarán, valamint emlékplakettet avattak Köpe András, tragikusan elhunyt tanár emlékére. Az idén 60 éves sportklub méltó emléket állított az elődöknek.

Egykori és jelenlegi diákok, sportolók, tanárok jelenlétében szervezett ünnepségsorozatot szerdán a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub, melynek során kopjafát állítottak és emlékplakettet avattak az elődök emléke előtt tisztelegve. A rendezvényen jelen volt Kiss Imre főtanfelügyelő, aki ünnepi beszédében kiemelte az iskola és a tornatanárok munkájának fontosságát. Mint mondta, az intézmény évtizedek óta kettős szerepet tölt be az oktatásban: egyrészt megteremti a versenysport kereteit, másrészt pedig felkészíti a jövő nemzedékét a felnőttkori sportra. A tehetségek támogatására esélyt kell adni, és ezt teszik a sportiskola tanárai, edzői, hiszen megteremtik a lehetőséget a fiatalok, gyerekek számára – mondta a főtanfelügyelő, aki az általa vezetett intézményt partnernek tekinti ebben a fontos ügyben.

Hirdetés
Hirdetés

Nemes Áron, a sportklub vezetője az elmúlt 60 évet méltatta, kiemelve, hogy idén megjelent az iskola monográfiája is, amelyben megelevenedik az iskolában zajló sportoktatás története, a sportolók pályafutása, de az intézmény mindennapjairól is lehet olvasni.

Az ünnepségen kettős emléket állítottak: felavatták a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt Köpe András tanár plakettjét, valamint kopjafát állítottak az elhunyt diákoknak, a korábban átadott, elhunyt tanárok előtt tisztelgő kopjafa mellé.

– Ez a kopjafa méltó emléke és jelképe a mindenkori alázatnak, áldozatnak, kitartásnak, amit meghoztak a diákok. Az áldozatnak mindig van eredménye akkor is, ha nem látványos és azonnali, jelképezi az emlékezés szükségszerűségét azokról, akiknek a szentgyörgyi sport mindennél fontosabb volt és kitartóan sportoltak. A két kopjafa annak a jelképe, hogy van követendő út, vannak, akik letették ennek alapjait, és méltán érdemlik ki tiszteletünket – fogalmazott Nemes Áron.

Az ünnepség Incze Sándor református lelkész áldásával ért véget, majd Tóth-Birtan Csaba Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Nemes Áron, a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub igazgatója leplezték le a plakettet és a kopjafát, amit Kiss István egykori tornaedző faragott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük