Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra megmozdul Szentgyörgy

Újra megmozdul Szentgyörgy Sport

Idén tizenkettedik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön a sportnapokat, melynek legfőbb célja továbbra is a mozgás népszerűsítése, elsősorban a gyerekek körében. A jövő hétvégi események jórészt hagyományosak, viszont új helyszínre várják az érdeklődőket.
Sajtótájékoztatón mutatta be szerda délelőtt a sportnapok szervező csapata az idei kínálatot, amely számtalan terem- és terepsportágat foglal magába. Nemes Áron főszervező kiemelte: a legfontosabb, hogy a 12. alkalommal összehozott eseménynek új helyszíne lesz, a Sepsi Aréna és környéke ad otthont a megmozdulásnak. A cél az, hogy megtöltsék nemcsak az arénát, de a körülötte található füves- és betonteret is, kihasználják a lehetőségeket, és élettel töltsék meg a létesítményt. Mint mondta, nagyon fontos, hogy eljusson az érdeklődőkhöz a helyszínváltoztatás híre, mivel már több mint tíz éve megszokták, hogy a sportnapok a stadionban és környékén zajlik. Az elmúlt évek során összesen mintegy 700 programot szerveztek 30 ezer résztvevővel, így idén is számítanak 3000 személy jelenlétére.
A 12. rendezvénysorozatra meglepetésekkel és újdonságokkal is készülnek. Ezúttal a három nap alatt 58 egyesület szervez mintegy száz programot, melynek keretében 55 különböző sportágat próbálhatnak ki a benevezők. Újdonságként például téli sportokat – mondta Kernászt Huba, a Királypingvinek Hokiklub vezetője. Így jégkorong-bemutatók és mérkőzések, valamint műkorcsolya-előadások is lesznek, de ki lehet próbálni a curlinget, amatőr hokisként lehet pályára lépni, de nézőként U8-as, U10-es vagy U16-os mérkőzéseket végigszurkolni. A nyílt edzések, bemutatók mellett gyerekeket toboroznak a jéghoki iskolába, de műkorcsolyára is lehet majd jelentkezni. Szeptember 23-án, vasárnap a csíkszeredai Sapientia U23 jégkorongcsapat játékosaival szerveznek közönségtalálkozót, a nyáron alakult hokicsapat tagjai bemutatót is tartanak a pályán. A téli sportok mellett új sportágakkal is megismerkedhetnek a résztvevők, így korfballt (kosárlabda palánk nélkül), teqballt (ferdített asztalon játszott labdajáték) vagy extrém sportokat is ki lehet próbálni.
Bár sportnapok a rendezvény neve, nem marad el a szórakozás sem, az Aréna előtt felállítandó színpadon aerobic- és táncbemutatók, koncertek lesznek mindhárom nap folyamán, de a lacikonyhák sem fognak hiányozni a térről. A háromnapos eseményre buszjáratokat is indítanak, ennek útirányáról és órarendjéről, valamint a részletes programról a www.sportnapok.ro oldalon tájékozódhatnak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások