Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb sportággal bővül a paletta

Újabb sportággal bővül a paletta Sport

Mával Cheer Dance foglalkozásokat indít a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Klub Z-DANCE szakosztálya. Ha az amerikai futball vagy kosárlabda mérkőzésekre gondolunk, ezünkbe jutnak a szünetekben szurkoló táncosok, a cheerleaderek, akik nélkül a mérkőzések hangulata nem lenne ugyanaz.

A cheerleading története az 1880-as évekre nyúlik vissza, amikor a Princeton Egyetemen, egy eredetileg csak fiúkból álló csoport, a focimeccsek szünetében különféle koreográfiákat mutatott be a saját szórakoztatásukra. A sportág nagyon hamar népszerűvé vált az Egyesült Államokban, fiúk és lányok körében egyaránt. A cheerleading és ennek a táncosabb válfaja, a cheer dance napjainkban is az egyik legdinamikusabban fejlődő sporttevékenység.

A Sport-All Cheer Dance tevékenysége egy négy napos szemináriummal debütál, mától vasárnapig két magyarországi vendégoktató fogja edzeni a csapatot napi 3-6 órában. A félév során heti egy alkalommal kétórás edzés keretében készül a csapat a versenyekre és fellépésekre. A szakosztály 6 és 16 év közötti gyerekek jelentkezését várja, akik szeretnének egy vidám, ambíciós, elszánt csapathoz tartozni. A Cheer Dance Szeminárium helyszíne az Ady Endre Általános Iskola sportterme, a következő beosztás szerint: ma 15–18 óra között, pénteken és szombaton 9–12 és 15–18 órák között, vasárnap 9–12 között. A további edzéseket a Pinocchio óvoda sporttermében tartják, keddenként és csütörtökönként 17 – 19 óra között.

Érdeklődni lehet Sándor Lilla oktatónál (0723.967.766), vagy Vass-Vitus Kinga szakvezetőnél (0745.994.403). Sándor Lilla Budapesten tanult dietetikát és táplálkozástudományt a Semmelweis Egyetemen, okleves aerobik-fitness, DeepWORK™, Body&Mind és Zumba oktató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük