Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új csapat, változatlan célok

Új csapat, változatlan célok Sport

Szinte teljesen megújult kerettel kezdi el a felkészülést a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata. Bár a keret új, a célok a régiek. Bajnokság, serleg és minél jobb szereplés az Európa-kupában. A klub vezetői az új játékoskeretet ismertették tegnapi sajtóértekezletükön.

 

Négy év, három bajnoki cím, három Román-kupa győzelem – sorolta a számokat Miklós Zoltán, nem feledkezve meg a kiváló Európa-kupabeli szereplésről sem. A Sepsi–SIC elnöke elmondta: közép- és hosszútávon gondolkodnak, ezért újabb négyéves ciklusra meghosszabbították Zoran Mikes vezetőedzői szerződését, aki az utánpótlás-nevelést is koordinálja. Elképzelésük szerint nagyobb hangsúlyt kap az utánpótlás-nevelés (a nyáron a mangáliai U12-es bajnokságon bronzérmet nyertek), több szerephez jutnak a tehetséges hazai játékosok, egészséges egyensúlyt keresnek a fiatalok és idősebbek, tapasztaltabbak és kezdők, külföldi és belföldi játékosok között.

– Ez nem azt jelenti, hogy lemondunk az eredményekről, továbbra is az ország legjobb női kosárlabdacsapata szeretnénk maradni, megvédjük bajnoki és kupagyőztes címünket. A sepsiszentgyörgyi közönség, a Sepsi Aréna megérdemli, hogy magas tudású, jó csapatok játszanak ott, ezért vállaltuk a kupaszereplést – mondta Miklós.

A klubelnök hozzátette: a müncheni sorsolás nem kimondottan kedvezett, hiszen nehéz csoportba kerültek, messze lévő, hosszú utazást igénylő orosz és török ellenfelekkel.

Miklós Zoltán köszönetet mondott azoknak a játékosoknak (név szerint Tyaunna Marshallt, aki az olasz Fila San Martino di Luparihoz távozott, és Ancuţa Stoenescut említette, aki Kilin Tündével együtt Târgoviştére igazolt), akik hosszabb ideig itt játszottak, és jelentős segítséget nyújtottak az elért eredményekhez. – Büszkék vagyunk rá, hogy itt játszottak, és remélem, ők is büszkék arra, amit a Sepsi–SIC mezében elértek – mondta a klubelnök.

Rusz István kifejtette: az új négyéves ciklust új kerettel kezdik.

– Négy év alatt mindet elértünk, amit célul tűztünk ki, sőt, ha őszinték akarunk lenni, talán még többet is, mint amit négy évvel ezelőtt egyáltalán álmodni mertünk. Most új helyzet van, új ciklus kezdődik, új emberekkel – közölte a csapat menedzsere.

A régi csapatból csak a már sepsiszentgyörgyinek tekinthető Annemarie Gödri-Părău játékirányító mellett a középiskolás tanulmányait befejező Kovács Renáta maradt. A szabályzat szerint két negyed alatt folyamatosan két 23 év alatti játékosnak kell a pályán lennie, ezért „felhozták” az ificsapatból Jankó Editet, és hazajön Pécsről a kézdivásárhelyi Demeter Nóra is. Még csak 21 éves a Kolozsvárról a Sepsi–SIC-hez igazoló román válogatott Ioana Ghizilă, akit már két évvel ezelőtt is „kinéztek maguknak”, de akkor nem sikerült egyezségre jutni.

Franciaországból tér haza Anca Şipos, Alexandriáról érkezik center posztra Viorela Voicu (korábban Rus). Ugyancsak beállósnak jön Brassóból a tavalyi bajnokság legjobb leppattanózója (13,2 lepattanó/meccs), Kristina Higgins és egy másik volt ellenfelünk, aki meglehetősen sok borsot tört az orrunk alá, Marina Solopova, Szatmárnémetiből.

Új játékosok: Dominique Ellen 192 centiméteres center Nagy-Britanniából, Jovana Pašić montenegrói bedobó, Whitted Payton, a görög Niki Lefkadastól és a magyar nemzetiségű, Pöstyénből érkező szlovák válogatott, Angelika Slamova.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük