Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új célok?

Mélységekben és magasságokban jártak az elmúlt héten a legtöbbet emlegetett székelyföldi focicsapatok, de mennyeit s pokolit túlzás említeni. Ahogyan az FK Csíkszereda kupabravúrjától sem kell elszállni, a Sepsi OSK sötét sorozatától sem kell letargiába esni.
Az OSK mellett az FK is negyeddöntős a Román-kupa 2018-2019-es kiírásában, ez történelmi, sporttörténeti siker, de vannak más csapatok, amelyeknél kudarc nem jutni a 8 közé. Minden viszonylagos. A magyar sajtóban „csíki csodaként” emlegetett FK-bravúr nem statisztikailag nagy fegyvertény. Hiszen a 32 között vagy a 8 között kiesni elvileg ugyanazt jelenti a trófea szempontjából. A győztesen kívül még esetleg a döntőst szokás érdemben emlegetni.
Az FK Csíkszereda 8 közé jutása a szív, az akarat, a nemes küzdés díja s diadala, és ez megmarad akkor is, ha a negyeddöntő jelenti a végállomást. Túlértékelni viszont hiba lenne, hiszen az utóbbi évtizedek legsúlyosabb válságát élő Dinamót sikerült legyőzni, nem pedig a patinás klub egykori kiváló csapatát. A fővárosiak a 11-es párbaj során többször eldönthették volna a javukra a mérkőzést, hiszen háromszor továbbjutásért lőhettek, egyszer a kapusuk „védhette volna be” őket a 8 közé. Ráadásul kétszer a 11-esek folytatására kaptak lehetőséget: az utolsó rontott lövést a cseppet sem semleges szemléletű játékvezető megismételtette, hátha, hátha. A csíki csapat hálóőre (Bordás) „duckadamos” történelmet írt, hiszen sorozatban négy 11-est hárított, ezekből egyik ismétlés volt.
Az FK diadalának vannak árnyas oldalai. A kupabravúr komoly anyagi áldozatokkal jár, a másik az, hogy icipicit elvonja a játékosok és szurkolók figyelmét az alapvető céltól, a másodosztályba való feljutástól. Ott pedig egyelőre lépéshátrányban van az FK.
A Sepsi OSK I. ligás helyzetét némiképpen átértékelteti a három hazai vereség. A felsőházi rájátszásra megcsappantak az esélyek. Jó hajrával még helyrehozható, úgy kellene „okoskodni”, hogy a hátralévő 12 fordulóban mondjuk a Viitorul, Astra, Gázmetán, Dunărea, Sepsi OSK ötösből, „megfogni” az első 3 hely valamelyikét. Amúgy jó a rajtkocka az alsóházi bent maradásra, és … Ugyan miért ne lehetne hinni egy háromszéki bravúrban, kupadöntőben?

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük