Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Triatlonisták hétvégi sikerei

Triatlonisták hétvégi sikerei Sport

Szombaton a Szent Anna-tónál bonyolították le az országos tereptriatlon-bajnokság 3. szakaszát, az XSALT Triatlon (Xterra Saint Ana Lake Triatlon) versenyt a tusnádfürdői Adventure Egyesület szervezte, partnerségben az Extrém Sportok Klubjával.

Az egyéni versenyszámban 167 jelentkező tette próbára erejét, míg váltóban 24 csapat vágott neki a kitűzött távnak. A versenyzőknek 800 m úszást, 21 km kerékpározást és 6,2 km futást kellett teljesíteniük. A szervezők egy új biciklispályát alakítottak ki, amely igencsak embert próbáló feladatot jelentett a versenyzőknek, köztük a sepsiszentgyörgyi Tri-Aluta triatlonistáinak, Dániel Attilának és Madaras Dánielnek.

– Bizakodóan álltam a rajthoz, és egy jól sikerült úszás után elsőként kezdtem meg a biciklizést. A pálya felénél, egy meredek ereszkedőn viszont túl merész voltam, és hatalmasat estem. Szerencsére megúsztam pár karcolással és egy visszatört hüvelykujjal. Azon a ponton a verseny feladása is megfordult a fejemben, de inkább folytattam. Az esés után Alex Ciocan és Simon István elkerült, így próbáltam megtartani a 3. helyem, ami szerencsémre sikerült is – mesélte lapunknak Dániel Attila, aki az open elite kategóriában harmadikként végzett, ugyanakkor a 20–24 éves korcsoportban első lett.

Open: 1. Alex Ciocan (SportGuru BCR RT, 2:00:21), 2. Simon István (Harghita Triatlon Club, 2:02:26), 3. Dániel Attila (Tri-Aluta, 2:06:37), … 11. Madaras Dániel (Tri-Aluta, 2:14:57). 20-24 éves korcsoport: 1. Dániel Attila, 2. Madaras Dániel, 3. Badoiu Bogdan (2:43:56).

Egy másik sepsiszentgyörgyi sportembernek, a Sepsi-Tri SK versenyzőjének is termett babér a hétvégén: Imreh László szombaton Brassóban, az UpDown Run nevet viselő futóversenyen állt rajthoz. A Mozgás jót tesz elnevezésű megmozdulás keretében rendezett 4 km-es versenyen Imreh elsőként ért célba, illetve a leggyorsabb versenyzőnek járó különdíjat is elhozta. Végeredmény (4 km-es próba): 1. Imreh László (00:14:38), Valentin Toma (00:15:47), 3. Marian Prejmerean (00:15:59).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük