Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sincs ellenfele a Sepsi–SIC-nek

Továbbra sincs ellenfele a Sepsi–SIC-nek Sport

A címvédő Sepsi–SIC immár tizenöt mérkőzés óta veretlen a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A zöld-fehérek egy nehézkesebb első félidő után 87–58 (23–17, 16–16, 24–12, 24–13) arányban diadalmaskodtak a Brassói Olimpia felett szombaton a Sepsi Arénában, a Piros csoport 6. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Higgins kosarával kezdődött a szomszédok közti összecsapás, majd Al Ash Hab és Arsenic pontjaival 2–3-nál átvették a vezetést a vendégek, de nem sokáig, mert Annemarie Gödri-Părău elsüllyesztett egy triplát. Az első negyedben kiegyenlített játékot láthatott az Aréna közönsége, a Dan Calancea irányította vendégek igyekeztek tartani a lépést a címvédővel, de jobbára a házigazda akarata érvényesült: hét és négy pont között váltakozott az előnyük, 23–17 volt az állás az első tíz perc lejártával.

A második felvonás Angelika Slamová labdaszerzésével indult, amelyet Ioana Ghizilă váltott két pontra. Mindkét együttes nagyon akart, de pontatlanul céloztak, emiatt kétperces kosárcsend következett, amit Higgins szakított meg. A félidő közeledtével Gödri-Părău büntetődobásaival a házigazdák 9 pontos előnyre tettek szert, ám az Olimpia többek között Flavia Ferenczi játékának köszönhetően kimozdult a holtpontról, és a 18. percben egyenlített 33-nál. A vendégek a szünetig már nem szereztek több kosarat, nem így a Sepsi–SIC, amely hatpontos előnyt dolgozott ki a nagyszünetre (39–33).

Hirdetés
Hirdetés

Fordulás után a sepsiszentgyörgyiek koncentrált játékukkal tartották előnyüket, Peyton Whitted, Ghizilă és Higgins is könnyedén szórta a kosarakat, eközben a másik oldalon Amira Al Ash Hab egy közel háromperces brassói kosárcsendet szakított meg, majd zsinórban további öt pontot értékesített. A Sepsi–SIC támadójátéka a második félidőben már jobban működött, és a hatékony védekezéssel megnehezítette a vendégek pontszerzését, így az utolsó felvonás előtt 18 ponttal vezetett(63–45). Az utolsó játékrész elején Mîrne-Nagy Ildikó öt ponttal szállt be a játékba, a zöld-fehérek pedig tovább növelték fórjukat a rövid kispaddal rendelkező vendégek ellen, végül 29 pontos győzelemmel örvendeztette meg szurkolóit. A Sepsi–SIC-nek továbbra sincs ellenfele a bajnokságban, hibátlan mérleggel, zsinórbeli 15. sikerét aratta.

Sepsi–SIC: Ghizilă 12/9, Solopova 2, Gödri-Părău 20/6, Whitted 16, Higgins 23. Cserék: Demeter, Ioachim, Mîrne-Nagy 5, Șipoș, Slamová 9/3, Kovács, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Brassó: Pesovic 13/3, Arsenic 11, Al Ash Hab 10, Ferenczi 15/3, Podar 7/3. Cserék: Szmutku 2, Pătrașcu. Vezetőedző: Dan Calancea.

A Sepsi–SIC legközelebb február 2-án, szombaton 18 órától a Szatmárnémeti VSK vendégeként lép pályára a Both Katalin Sportcsarnokban, a Piros csoport 7. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük