Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Továbblépett a KSE

Továbblépett a KSE Sport

Rendkívül izgalmasra sikeredett a női kosárlabda Román-kupabeli visszavágó a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A nagyváradi odavágón a KSE 17 pontos diadalt aratott, ám hazai pályán hullámzó játékkal rukkolt elő, de szerencsére a továbbjutás nem forgott veszélyben.

A szombati találkozón pontatlanul kezdtek a kézdi lányok, hiába dolgoztak ki jobbnál jobb helyzeteket, az első öt percben nem találtak gyűrűbe. Nem így a vendégek, akik már nyolc pontnál tartottak, amikor Debreczi Iringó büntetőből bedobta az első hazai pontot. A második tíz percben viszont változott a játék képe, a kék-fehérek Debreczi és a nemrég érkezett amerikai Kayla Mobley vezényletével felzárkóztak (28–28).
A nagyszünet után tovább parádézott a KSE, mígnem 18 pontra növelte előnyét, ám az utolsó negyed közepén két kimaradt ziccer után ismét rövidzárlat következett teljesítményükben, olyannyira, hogy a váradiak három pontra lefaragták hátrányukat, végeredmény: KSE – Nagyváradi Egyetem 62–59 (7–13, 21–15, 23–14, 11–17). A sorozatban újonc KSE hullámzó játékkal, de megérdemelten jutott tovább a Román-kupa legjobb nyolc együttese közé.
A KSE kerete: Mobley 32/9 pont (13 lepattanó), Debreczi 12 (15 lepattanó), Dănălache 8/3, Csurulya 5/3, Bölöni 4, Holinka 1, Czimbalmos, Kászoni, Istók, Sós, Lénárt, Ardelean. Edző: Ljubomir Kolarevic. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük