Felhívás!

Továbbjutásért küzd a SIC

Továbbjutásért küzd a SIC Sport

Ma játssza első mérkőzését az Európa Kupa 2020–2021-es idényében a Sepsi–SIC. Nagy sportdiplomáciai siker eredményeként a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna lesz a helyszíne a G-csoport buborékos tornájának. A Sepsi–SIC riválisai a belga Basket Namur Capitale, a francia ESBVA-Lille Métropole és a spanyol Cadi La Seu lesznek. A csapatok egy kört játszanak egymással, és az első két helyezett jut tovább.

A Sepsi–SIC ma a Basket Namur Capitale, szerdán az ESBVA-Lille Métropole, pénteken pedig a Cadi La Seu csapatával méri össze erejét a női kosárlabda Európa-kupa alapszakaszában. A zöld-fehérek mindhárom mérkőzése 19 órakor kezdődik.

A teremtorna előtt Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány, Rebekah Gardner játékos és Zoran Mikes vezetőedző nyilatkozott az esélyeikről.

– Négy nap alatt három fontos meccset játszunk, felkészülten várjuk az összecsapásokat, célunk, hogy továbblépjünk ebből a körből. Bízom a csapatunkban, összeszokott egységet alkotunk, nagyon jó a csapatszellem, így nem tartunk az ellenfelektől, tudjuk, mi vár ránk. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a szurkolók mellettünk állnak, még akkor is, ha nem lehetnek ott a lelátón, értük fogunk harcolni a pályán – ígérte Annemarie Gödri-Părău.

– Nagyon örülünk, hogy megkezdhetjük szereplésünket az Európa-kupában, a hazai pálya előnyét kihasználva szeretnénk háromból hármat nyerni. Keményen készültünk, a csapaton belül jó a hangulat, és már alig várjuk, hogy pályára lépjünk – közölte Rebekah Gardner, aki optimista a továbbjutási esélyeiket illetően.

Az idegenlégiós lelkesedésében Zoran Mikes vezetőedző is osztozott, aki szerint már több hónapja várnak arra, hogy nemzetközi meccseket játszhassanak. A bosnyák szakember elismerte, hogy nem lesz könnyű négy nap leforgása alatt három tétmeccset vívni, de úgy véli, felkészültek erre a kihívásra, és alig várják a bizonyítási lehetőséget.

– Véleményem szerint mentálisan, fizikailag és taktikailag is készen állunk erre a tornára, amely az idény legjelentősebb megmérettetési lehetősége számunkra, ilyen ellenfelekkel szemben öröm lesz játszani, biztos vagyok benne, hogy a maximumot fogjuk nyújtani – fogalmazott Zoran Mikes.

A vezetőedző emlékeztetett, hogy az ellenfelek a három legerősebb – francia, spanyol, belga – bajnokságból érkeznek, ami külön kihívást jelent számukra. Egyelőre a ma esti, Namur elleni meccsre koncentrálnak, majd lépésenként veszik a többi akadályt. Mikes szerint nagyjából azonos képességű csapatok alkotják a csoportot, és bízik benne, hogy kit tudják használni a bennük rejlő erőt és tudást a továbbjutás érdekében.

A csoportokban a csapatok csak egyszer játszanak egymással, majd az első két helyezett továbbjut a legjobb 16 közé. A tervek szerint március 16. és 18. között ismét buboréktornát szerveznek, ekkor a nyolcaddöntős és a negyeddöntős párharcokat rendezik, amelyek szintén egy mérkőzésen dőlnek el. Az innen továbbjutó együttesek már a négyes döntőbe kerülnek, amelyre április 9. és 11. között kerül sor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 19., 8:31
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Van valami ertelme ennek az egesz kosarlabda eroltetesnek, mindjart egyedul vannak a bajnoksagban, de “Mi vagyunk a bajnokok”.? Masok mar nem pazaroljak a penzt hulyessegekre.