Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tovább őrzik veretlenségüket

Tovább őrzik veretlenségüket Sport

Folytatta hibátlan szereplését a női kosárlabda Nemzeti Ligában a bajnoki címtartó Sepsi-SIC, miután a középszakasz 3. fordulójában 89–63 (25–19, 18–18, 31–12, 15–14) arányban diadalmaskodott Târgoviște vendégeként. A mérkőzésre 40 fős szurkolótábor is elkísérte a zöld-fehér mezeseket, és kiváló hangulatot teremtve segített begyűjteni a szentgyörgyiek idénybeli 15. bajnoki győzelmét.

A házigazdák találatával kezdődött a találkozó, válaszként a Sepsi-SIC zsinórban 8 pontot szerzett. A következő percekben tovább növelte előnyét a Mikes-csapat, viszont a házigazdák is tartották magukat, így tíz perc elteltével mindössze 6 pont volt a mieink előnye. A második játékrészben a Dâmbovița megyeiek bekeményítettek, előbb felzárkóztak, majd Alina Chivu hárompontosával vezetéshez jutottak, előnyüket Larisa Toma és Alexandra Ghiță tovább növelték.

A Sepsi-SIC-et sem olyan fából faragták, hogy könnyen feladja, így Jovana Pasic és Chrissy Givens távolról voltak eredményesek, ezzel a zöld-fehérek kiegyenlítettek, és a szünetre visszaállították a 6 pontos különbséget (43–37).

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik negyedben megrázta magát a bajnokcsapat, jóval pontosabban célzott és hatékonyabban védekezett, ebben a felvonásban mindössze 12 pontot „engedélyezve” az ellenfélnek. Az utolsó tíz percben ismét a hazai csapat kezdett jobban, néhány pontot faragtak hátrányukból, azonban Andra Mandache és Givens játékának köszönhetően idénybeli 15. bajnoki mérkőzésüket is magabiztosan nyerték meg a háromszékiek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, A-csoport, 3. forduló: Târgoviște – Sepsi-SIC 63–89 (19–25, 18–18, 12–31, 14–15). Târgoviște: Chivu 10/6, Toma 8, Irimia 12/6, Ghiță 16, Stoenescu 15/12. Cserék: Păun, Petrof, Robotin Auier, Brebene, Tănase 2. Vezetőedző: Cătălin Tănase. Sepsi-SIC: Pašić 10/6, Orbán 4, Mandache 22/15, Gödri-Părău 13, Givens 24/6. Cserék: Demeter 2, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 2, Topuzović 8/3, Kovács, Butler 4. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC legközelebb február 1-jén, szombaton 19 órától az FCC Baschet Arad ellen lép pályára a Sepsi Arénában, a középszakasz 4. fordulójában, majd február 5-én, szerdán a Szatmárnémeti VSK ellen játszik a Both Katalin Sportcsarnokban.

További eredmények: Brassói Olimpia – Szatmárnémeti VSK 78–72, FCC Baschet Arad – Kolozsvári U 61–47. A csoport állása: 1. Sepsi-SIC 14 pont, 2. VSK 12, 3. Arad 11, 4. Târgoviște 9, 5. Brassó 9, 6. Kolozsvár 8.

Rossz napot fogtak ki

Vereséggel kezdték az elődöntős szakaszt a háromszéki U16-os korosztályú lánycsapatok, a Sepsi ISK hazai pályán szenvedett súlyos vereséget, míg a Nagy Mózes SK idegenben hajtott fejet. A Sepsi ISK szombaton 77–55 arányban kapott ki a Szászrégeni Lucian Blaga együttesétől, és egyelőre utolsó helyen áll az A-csoportban, míg az NMSK mindössze egy kosárral, 63–61 arányban maradt alul a Nagyváradi ABCU otthonában, ezzel pedig a harmadik a B-csoportban. Február 1-én a kézdiek Nagyszebent fogadják, míg a szentgyörgyiek Krajovára látogatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük