Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tovább gyűrűzik a Rus-botrány

Tovább gyűrűzik a Rus-botrány Sport

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közleményben tudatta, hogy tájékoztatta a Nemzetközi és az Európai Labdarúgó Szövetséget a MOL Fehérvár FC játékosának, Adrian Rusnak (képünkön) a helyzetéről. Az ok: a nyáron a Fehérvár csapatához igazolt, magyar állampolgársággal is rendelkező Rus csak két mérkőzésen szerepelt az első csapatnál. Azóta, hogy behívót kapott a román válogatottba, és közölte, hogy nem a magyar, hanem a román válogatottban kíván szerepelni, a Fehérvár a második csapatához küldte.

Hirdetés
Hirdetés

„Még reménykedünk abban, hogy ez csak egy véletlen egybeesés. Igazságtalan lenne, ha a játékosnak csak azért sértenék meg a sportteljesítményhez való jogát, mert azt választotta, hogy Romániát képviselje. Ezért a Román Labdarúgó-szövetség tájékoztatta a FIFA-t és az UEFA-t Adrian Rus helyzetéről, kérte a helyzet kivizsgálását, és a szükséges intézkedések meghozatalát” – áll a FRF közleményében. A fenti álláspontot Cosmin Contra, a válogatott szövetségi kapitánya ismertette múlt héten egy televíziós adásban.

A MOL Fehérvár FC cáfolta, hogy büntette volna vagy nyomást gyakorolt volna Rusra. A klub más külföldről igazolt labdarúgók neveit is megemlítette, akiket szintén a második csapathoz küldtek. „Rus Adrián az első keret tagja, természetesen nincs szó semmilyen büntetésről, nyomásgyakorlásról. A MOL Fehérvár FC büszke arra, hogy nemcsak a magyar válogatottban, hanem a határokon túl is számítanak játékosainkra. Rus Adriánon kívül Georgi Milanov, Visar Musliu és Boban Nikolov is meghívót kapott hazája válogatottjába a napokban. Az NB III-as csapatban az elmúlt években is rendszeresen pályára léptek az első kerethez tartozó játékosok, nagy tévedés ebből bármilyen negatív következtetést levonni” – nyilatkozta a felmerült kérdésekkel kapcsolatban Kovács Zoltán sportigazgató.

A magyar felmenőkkel rendelkező, szatmárnémeti születésű futballistát a helyi Olimpia klub nevelte, majd Magyarországon a Fehérgyarmat, a Balmazújváros és a Puskás Akadémia együttesében szerepelt. A fiatal védőt tavaly a román élvonalban játszó Sepsi OSK-hoz adták kölcsön. A sepsiszentgyörgyi csapatban nyújtott jó teljesítménye eredményeképpen bekerült az U21-es román válogatottba, mellyel elődöntőbe jutott a korosztályos Európa-bajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük