Felhívás!

Tovább a megkezdett úton!

Tovább a megkezdett úton! Sport

Az újonc FC Argeş együttesét látja vendégül szombaton délután a Sepsi OSK labdarúgócsapata, az I. liga 6. fordulójában. A sepsiszentgyörgyiek szeretnék második győzelmüket beseperni a bajnokságban, ugyanakkor úgy akarják kihozni a mérkőzésből a maximumot, hogy nem becsülik alá ellenlábasukat.

– Csak papíron ígérkezik könnyűnek az összecsapás, hiszen a labdarúgás már számtalanszor bebizonyította, hogy kellő összpontosítás, elszántság hiányában történhetnek meglepetések. Nem szabad alábecsülni az ellenfelet, mert a futball kegyetlenül megbosszulja az arroganciát. Mindenik meccsnek megvan a maga nehézsége, az ellenféltől függetlenül – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője. – Az FC Argeş újonc a bajnokságban, de előbb utóbb véget ér számukra a beilleszkedési időszak, reméljük, ez nem most fog bekövetkezni. Mindenképp a győzelemért lépünk pályára, nagy szükségünk van a pontokra, mivel eltelt öt forduló, és egyetlen meccset tudtunk megnyerni, a legutóbbit, a Voluntari otthonában. Az ott nyújtott teljesítményt kell megismételni, hogy zsinórban második sikerünket arathassuk – fűzte hozzá.

A szakvezető szerint a sérültek közül többen is felépültek, egyelőre nem tudja, bevethetők lesznek-e a mérkőzés időpontjában, de úgy véli, elég népes a játékoskeret ahhoz, hogy ne legyenek gondjai ilyen téren. „Biztos vagyok benne, hogy olyan tizenegyet tudunk pályára küldeni, amelyik képes lesz megszerezni a győzelmet. Inkább vállalom a bőség zavarát, amikor az jelenti a legnehezebb döntést, hogy kinek szavazzak bizalmat a több tehetséges játékos közül, mint azt, amiben az előző idény végén volt részem, éspedig, hogy kevés játékos állt rendelkezésemre” – közölte Grozavu.

A nyáron igazolt Boubacar Fofana elmondta a sajtótájékoztatón, hogy jól érzi magát a klubnál, mivel jó és komoly emberek veszik körül. Az afrikai védekező középpályás szerint nagyon fontos volt a legutóbbi, Voluntari elleni kiharcolt, önbizalom növelő siker. „Fontos meccs előtt állunk. Könnyűnek tűnhet, de nem lesz az, minden bajnoki nehéz, nagyon kemény a bajnokság. Minden meccset komolyan kell venni, tisztelnünk kell az ellenfelet. Keményen kell dolgoznunk a célkitűzésért, hogy majd bekerülhessünk a playoffba” – fogalmazott Fofana.

Ez lesz a két együttes első összecsapása az élvonalban, az eddig egy győzelmet és három döntetlent összegző Sepsi OSK a rangsor 10. helyéről várja az összecsapást, míg a mindössze egy ponttal rendelkező Argeş az utolsóelőtti, azaz a 15. a tabellán. A sepsiszentgyörgyiek négy mérkőzés óta veretlenek, míg a piteştiek legutóbbi hat hivatalos meccsüket elveszítették.

Labdarúgó I. liga, a 6. forduló műsora: ma 21 órától U Craiova – Jászvásári Poli; szombaton 15.30-tól Sepsi OSK – FC Argeş, 18 órától Astra Giurgiu – FC Voluntari, 21 órától FCSB – Dinamo; vasárnap 13.30-tól FC Botoşani – Chindia Târgovişte, 18.30-tól Medgyesi Gázmetán – FC Hermannstadt, 21.30-tól FC Viitorul – Kolozsvári CFR; hétfőn 21 órától Aradi UTA – Academica Clinceni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 2., 9:02
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Kivulrol nezve ez a Fofana egy nagy semmi ,nemtudom mit lat benne Grozavu ur de nalanal SOKKAL jobb jatekosok csucsulnek a padon, es ez nagyon idegesito!!!!!!!!