Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Törött turbófeltöltő

Törött turbófeltöltő Sport

Az eddigi viszonylag „gondnélküli” utazás megszakadni látszik: az Afrikát észak-dél irányban átszelő Khumba Trans-Afrika Expedíciónál egymást érik a gondok: előbb a turbófeltöltő mondott csütörtököt, aztán az egyik szélvédő is betört.

 

Az Omo folyó völgyén átvezető út végén, 100 km-re az Etiópia–Kenya zöld határtól az egyik autó meghibásodott: eltörött a turbófeltöltő. A Nissant a Toyotával Omorateig vontatták, ahol sikerült a turbót kikötni, így alacsony sebességgel tovább haladhattak a határ felé.

– Sajnos, nem sikerült teljesen megállítani a turbó olajfogyasztását, így 80 kilométerenként fogy egy liter olaj. Csak két liter olajt kaptunk Omoratében, így a saját tartalékunkkal együtt éppen átérhettünk volna Ludwarba. Omoratében azonban betörött az első szélvédő. A jobb felén nem lehet kilátni. (Kenyában a baloldalon közlekednek!) Olajpótlás közben – 40 km-re Ludwartól – elfelejtettem az olajsapkát feltenni, így az olaj kifröcskölt a motorháztérben. Ezt az olajmennyiséget már nem tudtuk pótolni, így bevontattuk Ludwarba – sorolta a gondokat Tulit Zsombor, az expedíció tagja.

Az olajsapkát pótolták, így lassan haladva, a Turkana-tónál átléptek Kenyába, és elérték Nairobit. Túljutottak három országon, az egyenlítőn, hétezer kilométeren.

A Khumba Transz-Afrika 2018 támogatói: Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo, Trisport, Garmin, Autototal, Boemurban, Szélvédő Klinika, Tuning Serv, Pista Bá, InterCars, Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl., Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II, Q-Service. Kiemelt médiapartner: Székely Hírmondó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük