Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Török Panka aranyérmes

Török Panka aranyérmes Sport

Hosszú kihagyás után, június 5–6-án Ciprusban rendezte meg a Világ Karate Szövetség (WKF) az ifi korosztálynak szóló Youth League profi versenysorozat első állomását. A megméretésre 37 ország mintegy 760 sportolója nevezett, köztük két sepsiszentgyörgyi karatés. A Sport-All SC/MTK Budapest színeit képviselő Török Panka az U14-es korosztály –42 kg-os, míg Gödri M. Huba a junior –60 kg súlycsoportban indult.

Első nap Török Panka állhatott tatamira, és 8:0 arányban mindjárt le is győzte német vetélytársát. Második meccsén, ciprusi ellenfelével szemben óvatosabb taktikát választott, de így is felülmúlta 2:0 arányban, az elődöntőben pedig orosz ellenfelénél bizonyult jobbnak 9:0 arányban. Ő bizonyult a legképzettebb sportolónak, fegyelmezettségének köszönhetően, az előre megbeszélt tervet tartva sikerült a döntőbe küzdenie magát, ahol horvát ellenfelét győzte le 2:0 arányban.

Hirdetés
Hirdetés

Panka eredménye több tekintetben egyedinek mondható, ugyanis úgy menetelt végig, hogy ellenfelei egy pontot sem szereztek rajta. Az eddigi Youth League versenyek történetében ő szerezte az első aranyérmet Magyarországnak, de egyben ez az első érem a sepsiszentgyörgyi klubnak is ilyen rangos eseményről.

Gödri M. Huba küzdelmei szombat este kezdődtek, első meccsén a ciprusiak egyik favoritjával találkozott. Sajnos fejre bevitt erős ütések miatt a bírók többször figyelmeztették, végül leléptették. Vigaszágon sem volt lehetőség bizonyítania, mivel a ciprusi versenyzőt a következő meccsén a kategória egyik esélyese, az orosz Akhmed Akhmedov győzte le 6:1 arányban.

– Ezt az eredményt az eddigi versenyéveink egyik legkiemelkedőbbjének tartom – fogalmazott a versenyzőket elkísérő edzőjük, Vass Hunor. – Úgy gondolom, a tudatos és kitartó munka meghozta gyümölcsét, és bízom benne, hogy ezzel itt még nem ért véget.

Hétvégén a klub a Bodzavásáron megrendezendő román országos stílusbajnokságon indítja 21 versenyzőjét. Vass Hunor ezúton is szeretné megköszönni mindazon szülőknek, barátoknak és szurkolónak, akik biztatásukkal és gratulációjukkal elismerték eredményeiket, továbbá szponzoraiknak: Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Thermo Control, Twins Construct, MCC, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház, Totalterm és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük