Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Török ellenfél a mieinknek

Török ellenfél a mieinknek Sport

Múlt csütörtökön a késő esti órákban lezárult a női kosárlabda Európa-kupa 2021/2022-es kiírásának csoportköre. A Sepsi-SIC a B-csoport második helyezettjeként lépett tovább.

Az Európa-kupában 12 csoportban zajlottak a küzdelmek az elmúlt hetekben. A mezőnyt két konferenciára osztották. A Konferencia 1 az „A”-tól az „E”-csoportig terjedő négyeseket takarta, a Konferencia 2 az „F”-től „L”-csoportig fedte le a mezőnyt. A csoportokból az első két helyezett és a négy-négy legjobb harmadik jutott a rájátszásba. A továbbjutó 32 gárdát összesített táblázaton rangsorolták, és ez alapján formálódtak a rájátszás első körének párosításai. Tehát az 1. a 32., a 2. a 31. helyzettel csap össze és így tovább.

Hirdetés
Hirdetés

A négy győzelem mellett két vereséget összegző Sepsi-SIC a 18. helyen került rangsorolásra, ellenfele a 15. törökországi Orman Genclik lesz a következő körben. A párharc első felvonását december 15-én a Sepsi Arénában rendezik, a visszavágóra pedig december 22-én kerül sor Ankarában. Az Orman Genclik az F-csoport második helyén zárt négy győzelemmel és két vereséggel. A két csapat a 2018–2019-es szezon csoportkörében már találkozott egymással, a zöld-fehérek akkor előbb 76–68, majd 69–50 arányban veszítettek a törökökkel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük