Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tompa és Ördög kenterbe verte a mezőnyt

Tompa és Ördög kenterbe verte a mezőnyt Sport

Esélyt sem adtak riválisaiknak a háromszéki motorosok a román motokrossz-bajnokság és a Balkán-bajnokság idei utolsó viadalán a ciolpani-i TCS Racing Parkban, ahol a futamgyőzelmet ünneplő, sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztiánt és az ozsdolai Ördög Zoltánt romániai és kelet-európai bajnokká avatták.

Hirdetés
Hirdetés

A Bukaresti Steauának versenyző Tompa Krisztián, illetve a szintén fővárosi Top Cross TCS-nek motorozó Ördög Zoltán favorithoz méltó teljesítménnyel rukkolt elő az utolsó fordulóban, egyikük sem engedte ki kezéből a végső győzelmet. Az MX2-es géposztályban diadalmaskodó Tompa zsinórban negyedszer nyerte meg a felnőtt bajnokságot, és sorozatban másodszor lett Balkán-bajnok. Az MX2 Junior kategóriában motorozó Ördög Zoltán első alkalommal emelhette magasba a legjobbnak járó serleget mind a hazai, mind a Balkán-bajnokságban.

A ciolpani-i verseny végeredménye: MX2 Junior: 1. Ördög Zoltán (Top Cross TCS, KTM), 2. Danail Stefanov (bolgár, KTM), 3. Victor Rusu (Top Cross TCS, KTM). MX2: 1. Tompa Krisztián (Bukaresti Steaua, Husqvarna), 2. Hakan Halmi (bolgár, KTM), 3. Marius Achim Popovici (Top Cross TCS, KTM).

Fotó: Federatia Romana de Motociclism

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük