Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tokió nem akar halasztást

Tokió nem akar halasztást Sport

A nemzetközi szövetség és a japán szervezők biztosak benne, hogy megrendezik a július 24-én kezdődő olimpiát, a sportolók jelenleg még abban sem biztosak, hogy a kvalifikációra fel tudnak készülni. Brit atléták az első sportolók, akik nyíltan felszólították a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy halassza el a tokiói nyári olimpiai játékokat.

„A NOB-nak határozottan kell cselekednie, és el kell halasztania az olimpiai játékokat a koronavírus-járvány következményei miatt. Fogalmunk sincs, mennyire rossz lesz ez, és amit eddig láthattunk, az csak a jéghegy csúcsa lehet” – mondta Guy Learmonth 800-as futó a Guardiannak.

„Természetesen a NOB és az egész világ is sikeres olimpiát akar. De ahhoz, hogy ez megtörténjen, el kell halasztani az eseményt, kivéve, ha a hatóságok garantálni tudják, hogy a szokásos módon folytatódni fog minden, amit nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben meg tudnának tenni” – vélte a 27 esztendős sportoló, akit az sem nyugtatott meg igazán, hogy a japán miniszterelnök kijelentette, semmi gond nem lesz az olimpiával. Learmonth szerint reálisan kell nézni a helyzetet, hiszen ha a brit kormány véleménye szerint a járvány tetőzése májusra–júniusra várható, akkor nincs értelme az olimpia megrendezésről beszélni. Véleménye szerint ősszel, de inkább 2021-ben, vagy 2022-ben kellene megtartani a játékokat.

Hirdetés
Hirdetés

A 2011-ben 400 gáton világbajnoki címet szerző Dai Greene szerint a járvány miatt rengeteg olyan sportoló van, aki nem tud edzeni. Ha viszont nem tudnak rendesen felkészülni, úgy nem lesznek képesek kvalifikálni sem Tokióra. Ugyanakkor a nemzetközi szövetséget nem igazán érdeklik a félelmek, ragaszkodnak a kvalifikációs rendszerhez. „Az atlétika viszonylag jó helyzetben van, mivel nagyon rugalmas rendszerünk van, és a kvalifikációs időszak több mint tíz hónapja kezdődött, és a szabadtéri szezon kezdetéig is van még két hónapunk. Ezalatt még sok minden változhat” – hangsúlyozta a testület szóvivője.

Egyelőre úgy tűnik, Japán folytatni fogja az előkészületeket a tokiói olimpiának és paralimpiának a tervek szerinti megrendezésére. Tokió azon fog dolgozni a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), a nyári játékok szervezőivel és Tokió kormányzatával együtt, hogy az idén nyáron sor kerülhessen az olimpiai sporteseményekre – jelentették be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük