Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tokió a következő célpont

Tokió a következő célpont Sport

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta és a galaci Cătălina Axente képviselte a megyeszékhelyi Sepsi–SIC klubot a római kötött-, szabadfogású és női felnőtt birkózó Európa-bajnokságon. Axente nyakába bronzérem került, míg Incze ötödik helyezett lett. Az Eb női versenyében 25 ország 127 birkózója lépett szőnyegre.

A 65 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Incze Kriszta Európa-bajnoki ezüstérmesként reményekkel teli utazott Olaszországba, abban bízva, hogy sikerül túlszárnyalni tavalyi eredményét. Kovászna megye legeredményesebb sportolója első meccsét a fehérorosz Jauhenyija Andrejcsikava ellen vívta, és esélyeshez méltón 2–0-ra nyerte a párbajt. A negyeddöntőben a magyar Sleisz Gabriella volt az ellenfele, akit egy megintés és egy sikeres kitolási kísérlet után szerzett ponttal győzött le. Az elődöntőben a későbbi aranyérmes bolgár Nikolova Hrisztovával hozta össze a sors, aki ellen tehetetlennek bizonyult, 5–1 arányban alulmaradva. Kriszta a bronzmérkőzéssel vigasztalódhatott volna, azonban az sem alakult jól számára, ugyanis 8–0 arányú vereséget szenvedett az ukrán Irina Koliadenkótól, így lemaradt a dobogóról.

„Csalódott vagyok, mivel az elődöntő elvesztése után bíztam benne, hogy legalább a bronzérem meglesz. Sajnos nem jött össze, de nincs idő szomorkodni, most az olimpiai kvalifikációs versenyre kell koncentrálnom, hiszen ha kijutok az ötkarikás játékokra, akkor az felülírja a mostani eredményt – nyilatkozta Incze Kriszta. – Az olaszországi Eb tanulsága az, hogy birkózótechnikámon kell még javítanom az előttem álló szűk egy hónapban, fizikailag viszont rendben vagyok – fűzte hozzá a háromszéki sportoló, aki a március 19–22. között Budapesten sorra kerülő nemzetközi viadalon váltaná ki a Japánba érvényes repülőjegyét.

Hirdetés
Hirdetés

A 72 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Cătălina Axente első ellenfelét, a francai Kendra Augustine Jocelyne Dachert 3–1-re győzte le. A Sepsi–SIC galaci sportolója az elődöntőben a későbbi ezüstérmes német Maria Selmaierrel szemben 8–3-ra veszített. Axente számára a pénteki bronzmeccs eredményesebb volt, hiszen 5–1 arányban könnyedén diadalmaskodott az olasz Enrica Rinaldi felett, és a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel.

Eredmények: 65 kg: 1. hely és Európa-bajnok Nikolova Hrisztova (Bulgária), 2. Elis Manolova (Azerbajdzsán), 3. Marija Kuznyecova (Oroszország) és Irina Koliadenko (Ukrajna), 5. Petra Olli (Finnország) és Incze Kriszta, 7. Sleisz Gabriella (Magyarország). A döntőben: Hrisztova–Manolova 6–3. 72 kg: 1. hely és Európa-bajnok Natalija Vorobjeva (Oroszország), 2. Maria Selmaier (Németország), 3. Alina Berezsna Sztadnyik Mahinia (Ukrajna) és Cătălina Axente, 5. Merve Pul (Törökország) és Enrica Rinaldi (Olaszország). A döntőben: Vorobjeva–Selmaier 4–1-nél tusgyőzelem.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük