Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes mérleggel csoportgyőztes a Sepsi-SIC

Tökéletes mérleggel csoportgyőztes a Sepsi-SIC Sport

A Sepsi-SIC együttese hatodik csoportmérkőzését is megnyerte, így fennállása során először zárta veretlenül a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörét. A zöld-fehér mezesek csütörtökön este a török Bursa Uludag Basketbolt iskolázták le 92–58 arányban a Sepsi Arénában. Az E-csoport győzteseként pedig a következő körben a G-csoport harmadik helyén végzett belga Basket Namur Capitale csapatával mérik össze erejüket.

Villámrajtot vett a Sepsi-SIC, laza 13–0-val indított, és fokozatosan növelte előnyét, úgy, hogy közben mindössze öt pontot engedélyezett ellenfelének (26–5). A második negyedben tovább érvényesítette játékfölényét a Mikes-csapat és gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést, a szünetben már ötven pontnál járt, míg török riválisa mindössze tizenkettőnél (50–12).

A magabiztos előny tudatában Zoran Mikes játéklehetőséget adott a fiatal játékosoknak is, emiatt a Bursa jócskán lefaragott hátrányából (63–37). A törökök 65–51-ig kaptak esélyt a felzárkózásra, ekkor ismét a rutinosabb zöld-fehér mezesek kerültek előtérbe, akik visszaállították a magabiztos különbséget. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 24 egységet szóró Cave, valamint a dupla duplát – 19 pontot és 17 lepattanót – szerző Mununga. Végül 92–58-ra nyert a Sepsi-SIC javára, és történetében először zárta hibátlan mérleggel az Európa-kupa csoportkörét.

„Történelmet írtunk Szentgyörgynek, a megyének és Romániának is azzal, hogy 6/0-s mérleggel léptünk tovább a csoportból. Amikor megláttuk a csoport összetételét, nem számítottunk erre, de úgy gondolom, a lányok kitettek magukért, mindent megtettek azért, hogy ez összejöjjön. Ez azért fontos számunkra, hogy könnyebb csapatokat kapjunk el a nyolcaddöntő fele, reméljük, hogy szurkolóinkkal és támogatóinkkal együtt minél jobb eredményt tudjunk elérni az Európa-kupában” – nyilatkozta a meccs után Rusz István ügyvezető igazgató.

A Sepsi-SIC ellenfele a Basket Namur Capitale lesz a következő körben. Az odavágót január 5-én Belgiumban rendezik, a visszavágóra január 12-én kerül sor a Sepsi Arénában. A Namur a G-csoport harmadik helyén végzett két győzelemmel és négy vereséggel.

Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör, 6. forduló: Sepsi-SIC–Bursa Uludag Basketbol 92–58 (26–5, 27–7, 13–25, 29–21). Sepsi-SIC: Ghizilă 6/6, Jones 16/12, Hrisztova 8/6, Cave 24/3, Mununga 19. Cserék: Jespersen 5/3, Gödri-Părău 4, Mikes 3/3, Cătinean, Mititelu 4, Pop 3/3, Toma. Edző: Zoran Mikes. Bursa: Uca 8/3, Kavurmacioglu 12/3, Karatas 3, Daricioglu, Yildiz 33/24. Cserék: Colakoglu 2, Erdogan, Turus. Edző: Tolgay Esenci.

Az E-csoport másik mérkőzésén: Nesibe Aydin–Elitzur Holon 67–72. A kvartett végeredménye: 1. Sepsi-SIC (6/0) 12 pont, 2. Elitzur Holon (4/2) 10 pont, 3. Nesibe Aydin (2/4) 8 pont, 4. Bursa Uludag Basketbol (0/6) 6 pont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük