Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több színtéren bizonyítottak

Több színtéren bizonyítottak Sport

Többhetes osztrák és lengyelországi edzőtáborozás után elkezdődött a versenyidény a háromszéki sízők számára. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club színeiben szereplő versenyzők már túl vannak egy országos megmérettetésen, de nemzetközi színtéren is hallattak magukról.

Hirdetés
Hirdetés

Ebben a szezonban az eredeti négy országos versenyből eddig mindössze egyet rendeztek meg, ennek a felsőbányai Șuior adott otthont. A sepsiszentgyörgyi csapat pechjére hatból csak három versenyzőt tudott nevezni, Bíró Maja és Méder Zsófia ugyanis betegség, Florea Csanád pedig sérülés miatt kénytelen volt kihagyni ezt az alkalmat. A rajthoz álló 147 versenyző kitűnő körülmények között versenghetett, először óriás-műlesiklásban. U14-ben 47 sportoló vágott neki a megmérettetésnek, Varga-Orbán Csanád a 23. pozícióban zárt, míg Rareș Hinti a 8. helyen végzett.

Ezt követően következett a műlesiklás, a versenyt megelőző éjszaka közel 50 centiméter friss hó hullott, emiatt pedig újratűzték a pályát. Ezúttal Varga-Orbán Csanád mindkét futamot befejezve a 22. lett, míg Rareș Hinti az első futamot a harmadik, a másodikat a pálya állapota okozta hiba miatt a negyedik helyen fejezte be. A harmadik nap U18-ban Barta-Martina Mátén volt a bizonyítás sora, aki műlesiklásban képviselte a háromszéki klubot. A fiatal versenyző egy év kihagyás után állt ismét rajthoz, az első futamon kiesett, majd a nagyon technikás pályatűzés miatt a második futamot nem fejezte be.

Következik a brassópojánai Teleferic-kupa, amely kvalifikációs viadal a FIS Children Throphy nemzetközi versenyre. Erre a megmérettetésre Bíró Maja és Rareș Hinti biztosan elutazik, hiszen tagjai a korosztályos román válogatott keretnek.

Nemzetközi porondon Kis Tímea három kiváló színvonalú versenyen vett részt. Előbb a lengyelországi Suchében a Szlovák Olimpiai Bizottság által szervezett FIS-versenyen tette próbára magát, amelyen hét ország 50 sportolója között a 26. helyen végzett. A folytatásban kéthetes lengyelországi edzőtábor következett, majd a szlovéniai Roglában újabb FIS-viadalon szerepelt. Ezúttal már tizenegy ország versenyzői voltak jelen, ahol a háromszéki síző az első futamban bejutott a legjobb tízbe, végül pedig a 13. pozícióban zárt. Kis Tímea legutóbb a szlovákiai Valčianska Dolina síközpontba utazott, ahol első nap a 17. helyen végzett, második nap egy kitűnő második futam után nagyon nehéz körülmények között a nyolcadik legjobb idővel ért célba, végül a két futam után a tizedik lett. Kis Tímea egyre jobban teljesít, a vetélytársakhoz viszonyítva a különbségek egyre kisebbek. Legközelebb brassópojánai edzőtáborba vonulnak a felnőtt és kadét sportolók, akikhez Zöld Róbert is csatlakozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük