Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több ezren sportoltak együtt Sepsiszentgyörgyön

Több ezren sportoltak együtt Sepsiszentgyörgyön Sport

Jobb volt, mint tavaly, de gyengébb, mint jövőre lesz – így értékelték a szervezők az idei sportnapokat. A sepsiszentgyörgyi sportrendezvény tizenharmadik kiadásán több ezren vettek részt, köztük élsportolók, amatőrök, illetve nézők, szurkolók.

Hirdetés
Hirdetés

Kiváló választás volt a Sepsi Aréna, mint helyszín a sportnapokra, melyet 13. alkalommal szerveztek meg idén. Nemes Áron főszervező a záró sajtóértekezleten elmondta: azzal, hogy az arénában szervezték a programok zömét, megvalósíthatták, hogy új sportágakat is bemutassanak, ugyanakkor elég tér jutott mindenkinek, aki mozogni szeretett volna. Az elmúlt hétvégén szervezett sepsiszentgyörgyi sportnapokon 120 program közül lehetett válogatni és mindössze egy programpont maradt el, az időjárás miatt. Minden téren pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, mind a résztvevő sportolóktól, mind a nézőktől vagy szülőktől, ami megerősíti őket abban, hogy jövőre is helye legyen a rendezvénynek Háromszék sportnaptárában – mondta Nemes Áron.

Ugyanígy nyilatkozott Tulit Zsombor szervező is, aki szerint az aréna és annak méretes parkolója, valamint a mellette található fedett jégpálya, tenisz- és focipályák megteltek élettel, és bekapcsolódtak a város életébe.

Tulit számadatokkal is alátámasztotta a sikert: az eseményen összesen 10 670-en vettek részt, 4270 sportoló, valamint 6400 érdeklődő, amatőr sportember. Az egyik legérdekesebb verseny a Pumptrack volt, amely során pumpáló mozdulattal kellett hajtani a biciklit és végighaladni egy pályán. Ezen 570-en vettek részt 2 és 45 év közöttiek, összesen pedig 820 km-t „pumpáltak”.

A hőlégballonnal az időjárási viszonyok miatt, csak két órát lehetett emelkedni, viszont más érdekes programokat is kipróbálhattak a résztvevők. Elektromos biciklivel 1245 kilométert hajtottak összesen, és 220 résztvevő gyerek választott sportágat 12 lehetőségből.

Az idei sportnapok költségvetése 140 ezer lej volt, jövőre még több támogatót szeretnének, ugyanakkor egyeztetnének minden egyesülettel, sportszervezettel, hogy ne történjenek átfedések, ahogy idén történt a Visit Covasna Marathonnal.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások