Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy érem

A sepsiszentgyörgyi Ciprian Sportklub sikeres 2019-es esztendőt tud maga mögött, hiszen úszói a hazai versenyeken szerzett dobogós helyezések mellett kilenc nemzetközi viadalon is részt vettek, ezekről pedig összesen tizenegy éremmel tértek haza.

A megyeszékhelyi úszóklub három legjobb sportolója, a 16 esztendős Maria Raluca Artene, Barabás András és a 15 éves Becze Zétény Benedek összesen kilenc külföldi versenyen vettek rész 2019-ben, mérlegük pedig egy arany-, hat ezüst- és négy bronzérem. A háromszéki úszók az olaszországi Palermo, Genova és Massarosa mellett, Párizsban, a svájci Chiassóban, a spanyolországi Ordiziában és a svédországi Stockholmban ugrottak medencében, itthoni pedig Bukarestben és az Izvorani-ban megtartott nemzetközi viadalon voltak érdekeltek.

Az egész éves kemény munka Maria Raluca Artene számára a palermói Trofeo Nicola Ferrante 2019 nevet viselő megmérettetésen érett arannyá, miután korosztályában 50 méter háton nem talált legyőzőre (32.39 mp), továbbá a brassói úszó Román Kupán való remekelése is éremmel ért véget számára (50 m hát – 31.71 mp). A fiúk közül Barabás András a junior korosztályban második lett a Párizsban megrendezett 11. Európai Úszótalálkozón (50 m pillangó – 27.44 mp; 50 m gyors 26.00 mp) és a Olasz Nagydíj tizenötödik kiírásán (100 m vegyes – 1:02.35 perc). Utóbbi megmérettetésen Becze Zétény Benedek is érdekelt volt, ahol a kadet korcsoportban egyéni csúcsot úszva szintén ezüstérmes (50 m hát – 30.20 mp) lett.

Hirdetés
Hirdetés

– Erre az esztendőre azt tűztük ki célul, hogy minél több hazai és nemzetközi versenyen vegyünk részt, s már most biztos portugáliai, németországi, svédországi, spanyolországi és olaszországi vendégszereplésünk. A tavalyi eredményeinket és idei céljainkat nem érhetnénk el támogatóink, szponzoraink nélkül, akiknek ezúttal köszönetet szeretnék mondani, s reménykedem abban, hogy együttműködésünk a továbbiakban is eredményes lesz – nyilatkozta Ciprian Grosu edző, aki saját bevallása szerint 2019-ben több mint ezer óra edzést tartott tanítványainak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük