Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tisztes helytállás az Eb-n

Tisztes helytállás az Eb-n Sport

Február 7–9. között Budapesten szervezték a 47. EKF kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságot, amelyen 52 ország 1185 versenyzője méretkezett meg. A kontinenstornának háromszéki résztvevője is volt Székely Tas személyében.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub kiválósága a kvalifikációs versenyeken elért eredményei alapján került be a román válogatottba. A kadet korosztály –63 kg-os súlycsoportjában versenyző karatéka szabad körrel kezdett a 40 induló közül, majd első mérkőzésén 1–0-ra legyőzte bosnyák ellenfelét. Második összecsapásán viszont alulmaradt török versenytársával szemben (0–5), aki a döntőbe jutásért hajszálnyival, de vereséget szenvedett, így Tas elesett a lehetőségtől, hogy vigaszágon a bronzéremért küzdhessen.

„Úgy gondoljuk, maga a kijutás óriási dolog egy Európa-bajnokságra, és a nagyon erős nemzetközi mezőnyben sok tapasztalatra tettünk szert, amit a későbbiekben kamatoztatni tudunk” – értékeltek az edzők, Bartók Csaba és Vajik Csaba, akik szerint hibátlan volt a szervezés.

A magyar válogatott összességében két arany- és három bronzéremmel zárta a saját rendezésű kontinensviadalt, ezzel a hetedik lett az éremtáblázaton. Románia egy első és két második helyezéssel a tizedik lett. Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke szerint a budapesti volt minden idők legjobb korosztályos Eb-je, a szervezőknek pedig nagyszerű felkészülést jelentett a 2022-es felnőtt világbajnokságra, amelyet szintén Magyarország rendezhet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük