Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tét a négy közé jutás

Tét a négy közé jutás Sport

Történelmet írhat a Sepsi OSK, amennyiben a mai negyeddöntőben legyőzi másodosztályos ellenfelét, és bejut a labdarúgó Román-kupa elődöntőjébe. A ploieşti-i Ilie Oană Stadionban ma 17.30-kor kezdődik a Petrolul Ploieşti – Sepsi OSK kupabeli összecsapás a legjobb nyolc között, amelynek egyértelmű favoritja az élvonalbeli háromszéki együttes.

A Sepsi OSK az Astra Giurgiu felett aratott 4–2-es sikerével egymást követő második évben jutott be a Román-kupa negyeddöntőjébe. Tavaly ez a szakasz jelentette a végállomást a piros-fehérek számára, ugyanis a Kolozsvári CFR-rel kerültek szembe, és maradtak alul 1–0 arányban. Idén Fortuna kegyesebbnek bizonyult irányukba, hiszen a sorsoláskor az egyetlen II. ligás ellenfelet jelölte ki számukra, így joggal bizakodhatnak a továbbjutásban. A Román-kupa győztese a presztízsen túl az Európa Liga első selejtezőkörében indulhat, ami jelentősen növeli a kiírás ázsióját, annál is inkább, mivel öt alsóházi csapat mellett csupán két felsőházi együttes maradt talpon: a FCSB és Krajova (a felsőház második és harmadik helyezettjének is ugyanez a „jutalma”).

A csapat vezetőedzője tisztában van azzal, hogy kőkemény küzdelemre számíthatnak a bizonyítási vágytól fűtött másodosztályos alakulat ellen, éppen ezért komoly hozzáállással és kellő összpontosítással állnak ki ellenük, a kellemetlen meglepetést elkerülendő.

„Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, egyértelmű célunk a továbbjutás, szeretnénk történelmet írni, mivel a Sepsi OSK még soha nem jutott be a legjobb négy közé a kupában. Mi játszunk felsőbb osztályban, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk a Petrolul ellen, nem véletlenül hívják a Román-kupát a meglepetések viadalának. Mi nem szeretnénk semmilyen meglepetésben részesülni, ezért a legjobb tizenegyünkkel állunk ki, hogy bebiztosítsuk a továbblépést érő győzelmet” – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A tréner nem mulasztotta el hangoztatni a nagy múltú ellenfél érdemeit, véleménye szerint a ploieştiek parázs hangulatot varázsolnak majd a stadionba, és mindent megtesznek azért, hogy ők hagyják el győztesen a pályát.

Florin Ştefan szerint nem kell attól tartani, hogy alábecsülik az ellenfelet, játékostársaival együtt rendkívül motiváltak, mindannyian szeretnének döntőt játszani a sorozatban.

A Román-kupa negyeddöntője tegnap este az Academica Clinceni – Dinamo párharccal kezdődött. A további program: ma 17.30-tól Petrolul Ploieşti – Sepsi OSK, 20.30-tól Jászvásári Politehnica – Krajovai U; csütörtökön 20 órától Hermannstadt – FCSB.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük