Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tengerparti focifuraságok

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hitelesítette az FC Farul Konstanca klubelnevezést, a közeli bajnoki rajtnál már az új elnevezés szerepel a Viitorul helyett.

Az első ligás csapatot menedzselő, finanszírozó stáb pontosította, hogy az FC Viitorul és az FC Farul egyesült, nem pedig fuzionált, vagyis nem egybeolvadt. Jogilag lényeges a különbség, mert a Farul mögött civil szervezet (ONG) állt, a Viitorul részvénytársaságként működött, márpedig ilyen esetben törvény tiltja a kettő egybeolvadását. Lényeges részlet az is, hogy a Viitorul megvásárolta a Farul márkanevet. Az más kérdés, hogy 2018-tól a védjegy használatának a joga Ciprian Marica birtokában volt – csaknem 50 ezer eurót fizetett érte -, és most szintén Marica az egyesült klub egyik fő részvényese.

Hirdetés
Hirdetés

A minap érdekes adalékkal bővült a tengerparti történet. Az előző bajnoki szereplése, helyezése okán az FC Farul indulhatna a Liga 2-ben. A Viitorullal való egyesülés és a márkanév-átadás miatt ez már nem lehetséges, de a stáb mégis ragaszkodik a részvételhez. Ennek érdekében átruháznák az indulási jogot a mangáliai FC Marina klubnak, amelynek régi elnevezése FC Callatis. A szakszövetség szabályzatának értelmében van erre lehetőség. A Liga 2 új bajnoki idényére a benevezési határidő július 15. Azért is ragaszkodnak a Liga 2-ben meglévő helyhez, mert a Viitorul és FC Farul egyesüléséből alakult új élvonalbeli klub nem bír el dupla játékoskeretet, s a kiszoruló labdarúgók java részét szeretnék közelben foglalkoztatni. Az is nagyon fontos szempont, hogy az „új FC Farul” kötelékeihez tartozik az ovidiui (Kostanca külvárosa) Hagi Futballakadémia, amely az ország legjobb utánpótlásnevelő központjának számít. Az ifjúsági korból kilépők egy része az FC Farulnál, egy része az FC Marinánál kaphat játéklehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. július 19., 8:46
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Jól tették. A FARUL mégiscsak szimbolikusabb egy tengerparti csapatnak , mint a semmitmondó viitorul név . Az oltyánok is a híres fejűkkel jobban tették volna ha ősszevonják a két U-t .