Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teljes a játékoskeret

Teljes a játékoskeret Sport

Az amerikai Aaliyah Wilson csatlakozásával kialakult az ötszörös bajnok és hatszoros Román-kupagyőztes Sepsi–SIC tizenkettes játékoskerete. Az előző, kiválóan sikerült szezon – Román-kupagyőzelem, bajnoki cím, Európa-kupabeli negyeddöntős szereplés – arra kötelezi az újabb Euroliga-selejtezőre készülő sepsiszentgyörgyi klubot, hogy az új idényben is magasra tegye a mércét. Ehhez két tengerentúli, hét hazai, valamint egy-egy szerb, orosz és montenegrói kosárlabdázó hozzájárulására számít.

A 180 cm magas Aaliyah Wilson 1998. augusztus 28-án született, 2016-ban a University of Arkansas játékosaként kóstolt bele az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságba, majd később a Texas A & M University kosarasa volt. A 22 esztendős Wilson az idei amerikai játékosbörzén az első kör 11. helyén kelt el, az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) címvédője, a Seattle Storm választotta ki, amely elcserélte az Indiana Fever együtteséhez. A dobóhátvédként és alacsonybedobóként is bevethető kosaras jelen pillanatban az indianapolisi gárdánál kamatoztatja tudását, ahol az éppen zajló szezonban négy találkozón kapott lehetőséget. Wilson WNBA-s pályafutása alatt mostanig 37 percet töltött a pályán, összesen 6 pontot szerzett és 2 leszedett labdát jegyzett.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi–SIC csapatától hét játékos – az amerikai Rebekah Gardner és Rebecca Tobin, a görög Pinelopi Pavlopoulou, a szlovák Marie Růžičková, valamint Andra Mandache, Kelemen Kincső és Kovács Renáta – távozott, további öt kosaras pedig a maradás mellett döntött, így a montenegrói Jovana Pašić, a csapatkapitány Annemarie Gödri-Părău, illetve Orbán Nikolett, Ioana Ghizilă és Ștefania Cătinean. Hozzuk csatlakozott a szerb Maja Miljković, az amerikai Brianna Fraser és Aaliyah Wilson, az orosz Marina Baş, a megyeszékhelyi klubhoz három év után visszatérő Teodora Neagu, valamint további két hazai kosaras, Anisia Croitoru és Alina Podar.

Akárcsak egy évvel ezelőtt, a Sepsi–SIC a 2021–2022-es szezonban ismét megpróbál a női kosárlabda Euroliga főtáblájára jutni, ehhez a magyar Atomerőmű KSC Szekszárd és a török Bellona Kayseri csapatát is le kell győznie. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) a földrajzi elhelyezkedés szerint két csoportba sorolta a selejtezőben résztvevőket, így kapott a Sepsi–SIC török és magyar ellenfeleket. A másik csoportban a francia Tango Bourges Basket, az olasz Famila Basket Schio és a spanyol Valencia Basket csatázik.

A selejtezők helyszínére csak később derül fény, azonban a háromszékiek vezetősége úgy döntött, hogy megpályázzák a rendezés jogát. A selejtező mérkőzéseket szeptember 21. és 23. között rendezik. A két csoportgyőztes főtáblára jut, a csoportok második és harmadik helyezettje az Európa-kupában folytatja.
A főtáblán a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburg, a Dinamo Kurszk és az MBA Moszkva, a francia Basket Landes és a Basket Lattes Montpellier, a török Fenerbahce és a Galatasaray, a spanyol CB Avenida és az Uni Girona CB, a Sopron Basket, a cseh ZVVZ USK Praha, a lengyel VBW Arka Gdynia, az olasz Reyer Venezia, valamint a lett TTT Riga szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük