Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Téli ifjúsági olimpiát szervezne Románia 2028-ban

Téli ifjúsági olimpiát szervezne Románia 2028-ban Sport

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden megbeszélést folytatott a Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) vezetőivel, akik bemutatták a kormányfőnek azt a kezdeményezést, hogy Románia felkerüljön a 2028-as téli ifjúsági olimpiai játékok megrendezésére pályázó országok listájára.

Hirdetés
Hirdetés

Románia megrendezheti a 2028-as téli ifjúsági olimpiai játékokat, ha javít a szükséges infrastruktúrán – mondta Mihai Covaliu, a Román Olimpiai és Sportbizottság elnöke kedden az Agerpresnek.

Elmondta, hogy jelentést fog küldeni a miniszterelnöknek arról, hogy Románia jelenleg milyen infrastruktúrával rendelkezik a téli sportok számára.

A Victoria-palotában tartott megbeszélésen Nicolae Ciucă támogatását fejezte ki a sportbázisok megerősítése érdekében, és hangsúlyozta, hogy a lehető legkomolyabban kell venni az élsportolók felkészítését.

Az Agerpres által idézett kormányzati sajtóközlemény szerint a résztvevők megvitatták a pekingi téli olimpia előkészületeinek helyzetét és az élsporthoz szükséges infrastruktúra állapotát.

„A miniszterelnök támogatását fejezte ki a sportlétesítmények fejlesztése mellett, hangsúlyozva, hogy a sportolók felkészülését a legnagyobb komolysággal kell kezelni” – áll a közleményben.

Az idézett forrás szerint a tárgyalás során a COSR tisztviselői bemutatták azt a kezdeményezést, miszerint Románia felkerülne a 2028-as téli (ifjúsági – szerk. megj) olimpiai játékok megrendezésére pályázó országok listájára.

A találkozón részt vett Mihai Covaliu, a COSR elnöke és George Boroi, a COSR főtitkára, valamint Gheorghe Popescu, a miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója is.

Hibaigazítás: a cikket módosítottuk, megjegyezve, hogy a 2028-as téli ifjúsági olimpiai játékokról van szó. Az eredeti változatban, a kormány sajtóközleménye alapján, a kezdeményezés arról szólt, hogy Románia felkerüljön a 2028-as téli olimpiai játékok megrendezésére pályázó országok listájára.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük