Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál

Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Sport

Bontovics Balázs bronzérmet nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyszámában a Szarajevóban zajló téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi versenynapján. Ez a magyar küldöttség második dobogós helyezése.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn a szintén rövidpályás gyorskorcsolyázó Talabos Attila győzött 1500 méteren, személyében 14 év után állt újra magyar sportoló a dobogó felső fokán téli EYOF-on. Bontovics 1500-on negyedik lett.

A téli EYOF-okon a keddi volt Magyarország 17. érme, közte a negyedik bronz. A szarajevói versenyeket hétfőtől péntekig bonyolítják le. Magyarországot öt alpesi síző, négy-négy curlinges és rövidpályás gyorskorcsolyázó, három sífutó és egy műkorcsolyázó képviseli.

A romániai sportolók közül első nap a csíkszeredai Albert Katalin rövidpályás gyorskorcsolyázó 11. lett 1500 méteren, kedden pedig a gyergyói Fórika Szabolcs sífutó 17. helyen végzett a 7,5 km-es próbán. Románia hat sportágban összesen 30 versenyzővel vesz részt. Az olimpikonok több mind egyharmada székelyföldi születésű.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük