Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tegye próbára magát

Tegye próbára magát Sport

Június 11-én, szombaton kerül sor az első 100 kilométeres teljesítménytúrára Háromszéken, amely profi túrázóknak és gyerekes családoknak is aktív kikapcsolódási lehetőséget ígér.

Hirdetés
Hirdetés

A Carpe Diem Egyesület által szervezett eseményen a résztvevők erőnlétűknek megfelelően különböző hosszúságú és szintkülönbségű távok közül választhatnak, rendelkezésükre áll egy 100, 85, 60, 45 és egy 15 kilométeres gondosan megtervezett útvonal. A túrákat előre meghatározott időtartam alatt kell teljesíteni, a legkorábban, hajnali háromkor a 100 és 85 kilométeres szakaszt bevállalók indulnak útnak, a többiek reggel hét órakor állnak rajtvonalhoz. A két leghosszabb szakaszt gyalogosan vagy kerékpárral is meglehet tenni.

A teljesítménytúra az erdőn-mezőn való gyaloglás élménye mellett fenséges látnivalót is kínál a résztvevőknek. A túrázók a választott szakasztól függően felkapaszkodnak a Bodoki- és Baróti hegységekre, áthaladnak a Sepsiszentkirály szomszédságában épült viaduktszerű boltíves kőhídon, megkerülik megyénk két legnagyobb mesterséges tavát, átszelik az Óriáspince-tetőt és a „Háromszék Szaharájának” nevezett Rétyi Nyír természetvédelmi területet.

A Háromszéki 100-as Teljesítménytúrán való részvétel regisztrációhoz kötött, erre pénteken este hat és nyolc óra között a sepsiszentgyörgyi Szimplában és a rétyi Nyíres Panzióban adódik lehetőség. A részvételi díj útvonaltól függően 100 és 20 lej között változik, tartalmazza a túrafüzetet, térképet, emléklapot, a frissítőpontoknál elfogyasztható vizet, gyümölcsöt, zsíros kenyeret, illetve a túra utáni meleg egytálételt. A 12 évnél kisebb gyermekek számára a részvétel ingyenes. Az érdeklődők számára további információ, részletes túraleírás és útvonalterv az esemény Facebook-oldalán érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük