Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táncosaink újabb sikere

Táncosaink újabb sikere Sport

A hétvégén Bukarestben rendezték az idei év legméretesebb és legszínvonalasabb táncversenyét, a Bucharest Dance Festivált. A háromnapos nemzetközi viadalon mintegy 4500 táncos vett részt Romániából, de Kelet-Európa más országaiból is érkeztek, hogy versenybe szálljanak a legjobbaknak kijáró elismerését, illetve a „nagydíjért”, amely kvalifikációt jelent a kanadai táncvilágbajnokságra.

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Z Dance tánccsoportja, folytatva az előző évek hagyományát, idén is benevezett a rangos megmérettetésre. A táncszakosztály ezúttal az MTV Comercial duo, trio, quartet kategóriában, 12-16 éves korosztályban indította Brandabura Ingrid, Cojocar Kriszta Adrienn és Stinghe Sofia táncosokat. A Z Dance tánccsoport történetében ez volt az első alkalom, hogy a versenyzők saját koreográfiával indultak egy ilyen színvonalú viadalon.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a 12–13 éves lányaink produkcióját a három versenybíró közül egy a legjobbnak, kettő pedig harmadik helyre sorolta, így végül a harmadik helyet szerezték meg. Ezenkívül bizakodóan várjuk a hétvégi eredményhirdetést, amikor közlik a kanadai világbajnokságra kvalifikálódott csapatok listáját. Gratulálunk, és büszkék vagyunk lányaikra, akik ilyen fiatalon eredményesen vették fel a versenyt a már befutott, felnőtt koreográfusokkal – nyilatkozták oktatóik, Sándor Lilla és Vass-Vitus Kinga.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük