Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Támogatják a hokit is

A megye vezetősége azt szeretné, hogy jövőben a labdarúgás és a kosárlabda mellett egy élvonalbeli jégkorongcsapata is lenne Háromszéknek, és Tamás Sándor tanácselnök részéről el is hangzott az ígéret, miszerint mindhárom sportágat kiemelten támogatják.

Mint beszámoltunk, Kovászna Megye Tanácsa soros ülésén jóváhagyta a művelődési, sport- szabadidős és ifjúsági, valamint az egyházi pályázatok benyújtóinak odaítélt összegeket, sporttevékenységekre 600 ezer lejt különítve el. „Egyelőre”, nyomatékosította a megyeinfón Tamás Sándor. „Azért mondom, hogy egyelőre, mert várjuk, hogy jelenjen meg a nemrég elfogadott sürgősségi kormányrendelet a sportfinanszírozási törvényről. Ez azért rendkívül fontos, mert elég nagy rendetlenség van ebben a kérdésében szerte az országban, és a legjobb tudásunk szerint eljárva is időnként a számvevőszék érdeklődő kérdéseibe ütközünk”, fogalmazott a megyetanácselnök.

Elmondta, a jogszabály megjelenése után tiszta vizet lehet önteni a pohárba, és egy új lapot kezdeni ezen a területen, nyomatékosítva, hogy márpedig a sportfinanszírozására szükség van Háromszéken, hiszen most már egyre több élvonalban játszó csapata van a megyének. „Azt szeretném, ha a foci–kosár–hoki lenne a kiemelt hármas, és erre minden esélyünk és lehetőségünk megvan. Az elkövetkező időszakban, a sportfinanszírozási törvényt is figyelembe véve a csapatsportok közül ezt a hármat kívánjuk hangsúlyosabban támogatni”, jelentette ki.

Az infrastruktúra adott, hiszen elkészült Sepsiszentgyörgy új, háromezer férőhelyes, multifunkcionális sportcsarnoka, a Sepsi Sportaréna is, ahol a nagytermet jégpályává is átalakíthatják jégkorongmérkőzésekre, de a háromszéki elöljárók fontosnak tartják azt is, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonába kerüljön a városi stadion.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük